Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі стати патронатним вихователем

Як у Дніпрі стати патронатним вихователем

Наразі у Дніпрі налічується п’ять патронатних родин, у які прийняли 14 дітей. Законодавство внесло зміни щодо часу їхнього перебування. Тепер дитину можуть залишити у сім’ї патронатного вихователя до закінчення дії воєнного стану.

Про це Відкритому розповіла завідувачка сектору з питань соціального захисту дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міськради Людмила Сусленкова.

Патронат — це форма тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини в іншій родині. До повномасштабної війни у патронатну сім’ю їх влаштовували на термін від 3 до 6 місяців.

Вважалося, що за цей час сама дитина, її батьки чи інші законні представники мають подолати складні життєві обставини, в яких опинилися. Проте віднедавна часові межі змінили. Тепер дитину можуть залишити у сім’ї патронатного вихователя до закінчення дії воєнного стану.


“Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки протягом певного часу не можуть ними опікуватися. До цього можуть призвести різні життєві обставини: коли через недбалість чи жорстоке поводження дитина опиняється у небезпеці, батьки хворіють або померли і за нею немає кому доглянути. Так само до патронатних родин можуть влаштовувати малюків, залишених у пологових будинках при народженні, доки вирішуються питання з відмовою їхньої біологічної матері. Сьогодні, в умовах воєнного стану, це можуть бути діти, переміщені з тимчасово окупованої території або району проведення бойових дій, а також неповнолітні, чиї батьки чи люди, які їх заміняють, померли або вважаються зниклими безвісти.

У Дніпрі наразі мешкають три патронатні сім’ї, які створювались безпосередньо в місті. Та дві, які евакуювались з окупованих територій або тих, де ведуться активні бойові дії. Але цих родин зовсім мало, хотілось би, звісно, більше. Зараз дуже велика кількість дітей потребує особливої уваги. Потреби у їх прилаштуванні зросли з війною в рази. Не секрет, що в наше місто прибуло дуже багато внутрішньо-переміщених осіб. І дітей потрібно кудись влаштовувати. Перша патронатна родина була створена у Самарському районі Дніпра ще у 2017 році, і вони взяли на виховання до себе 8 діток”, – розповідає Людмила Сусленкова.

Охочі стати патронатним вихователем можуть звернутися до Служби у справах дітей за місцем свого проживання. Фахівці допоможуть зібрати всі необхідні документи для проходження навчання та отримання відповідних рекомендацій. Соціальні виплати патронатному вихователю наразі становлять 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку – 14 600 грн.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті