Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
04:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Місто матиме свою стратегію розвитку на наступні 5 років

Місто матиме свою стратегію розвитку на наступні 5 років
Дніпропетровськ матиме свою стратегію розвитку на 2007-2011-ий роки. Програму «Стратегія розвитку територіальної громади м. Дніпропетровська» Дніпропетровська міська рада 5-го скликання ухвалила на своїй 4-ій сесії 27-го вересня.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», головною метою програми є підвищення ефективності управління соціально-економічними процесами в Дніпропетровську на основі використання планово-прогнозних інноваційних технологій».

Зокрема, програма передбачає проведення систематичного моніторингу громадської думки щодо подальшого розвитку міста, організацію публічних обговорень, експертне опитування депутатів міської та районних у місті рад щодо актуальних проблем громади, створення бази даних демографічних, економічних, екологічних, соціальних та інших показників тощо.

У тексті документа також зазначено, що знання основних тенденцій у розвитку міста і прогнозованих результатів дозволить запобігти виникненню проблем.

До визначення стратегічних напрямків розвитку міста, як заплановано програмою, будуть залучати депутатів, науковців, фахівців з питань прогнозування та планування, підприємців, представників громадськості. У наступні 5 років міська влада Дніпропетровська має намір сприяти створенню та діяльності органів самоорганізації населення, щойно затверджена програма передбачає створення міського консультативно-методичного центру для органів самореалізації населення, надання консультацій ініціативним групам громадян та допомоги у підготовці легалізації органів самоорганізації, проведення спеціальних семінарів та тренінгів, здійснення моніторингу діяльності вже створених органів, організацію щорічних міських та районних конкурсів серед будинкових, вуличних, квартальних, територіальних комітетів, проведення громадських слухань щодо ї діяльності тощо.

Окрім того, міська рада, згідно з цією ухвалою, визначила перелік заходів, які можуть здійснювати органи самоорганізації населення: благоустрій і озеленення прибудинкових територій, обладнання дитячих і спортивних майданчиків, обладнання кімнат дитячої творчості, контроль за якістю житлово-комунальних послуг, які отримують громадяни, та за розрахунками за них, організація зборів громадян та ін.

Основною метою реалізації програми названо створення умов «для самостійного вирішення громадою питань місцевого значення»

Також у наступні 5 років міська влада Дніпропетровська планує розпочати впроваджувати у життя нові методи і форми інформування населення. Програмою, зокрема, заплановано проведення в місті днів інформування населення за участю представників влади, працівників підприємств і організацій не рідше, як один раз на місяць, організацію громадських слухань не рідше одного разу на три місяці, використання соціальної реклами для пропаганди здорового способу життя, профілактики правопорушень, безпеки населення, проведення конференцій, семінарів, організацію шкіл громадських лідерів тощо.

Програма, ухвалена міськрадою, визначає також порядок розташування та розповсюдження соціальної реклами, основних її галузей, джерел фінансування, зокрема, за рахунок бюджетних коштів та коштів зацікавлених організацій.

Крім того, районним у місті радам доручать створювати і розміщувати на спеціально обладнаних стендах та дошках інформацію про важливі події у житті міста та рішення органів влади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте