Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
05:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Справа 9-річної давнини щодо спроби замаху на головного редактора «Наше місто» досі не розслідувана

Справа 9-річної давнини щодо спроби замаху на життя та здоров’я головного редактора дніпропетровської міської газети «Наше місто» Миколи Кравчука досі не розслідувана, винуватці злочину не знайдені. Про це голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України Світлана Зарайська повідомила на відкритті семінару для журналістів «Свобода слова в Україні», який проходить у Дніпропетровську 20-го вересня.

Однак, за словами Світлани Зарайської, випадок із Миколою Кравчуком, якого в грудні 1997-го року невідомий, підстерігши ввечері в під’їзді будинку, облив сірчаною кислотою, сприяв об’єднанню його колег-журналістів.

«Ця трагедія слугувала об’єднанню журналістів різних політичних поглядів у регіоні… На той момент об’єдналися всі… Ми виступили з заявою, що Спілка журналістів ніколи не буде політичним флюгером. І протягом цих років наше правління, наш секретаріат, наш комітет статутного нагляду, який існує при Спілці, намагалися від цього принципу не відступати. І не дивлячись на те, що зараз є спроби посилити тиск на ЗМІ, ми будемо в своїй діяльності відстоювати ті ж принципи, принципи свободи слова», — зазначила голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Вона висловила сподівання на те, що після минулих парламентських виборів, коли «наше суспільство все ще далеке від демократичних принципів», журналісти керуватимуться принципами журналістської етики, будуть неупередженими й об’єктивними у своїх матеріалах.

За словами Світлани За райської, наразі в Україні за різними статтями порушено і розслідується 94 кримінальних справи щодо засобів масової інформації.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», більше 20-ти представників регіональних ЗМІ Дніпропетровщини беруть участь у семінарі для журналістів «Свобода слова в Україні», організованому Дніпропетровським обласним об’єднання із захисту прав людини «АДВОКАТ» 20-го вересня в прес-клубі міської газети «Наше місто».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте