Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
07:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині планують розвивати визнаний у світі стратегічний напрямок — вилучення метану із шахтного простору

На Дніпропетровщині планують розвивати визнаний у світі стратегічний напрямок попередження нещасних випадків під час видобування вугілля — вилучення метану із шахтного простору. Про це повідомили в прес-службі голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як поінформували в прес-службі, досвід шахти ім. Засядька свідчить, що видобування та промислове використання шахтного метану не тільки береже людські життя, а ще й є прибутковим виробництвом, якщо воно базується на науково обґрунтованих рішеннях, таких, які спроможні надавати науковці Дніпропетровщини.

За інформацією прес-служби, зокрема, у вирішенні цієї проблеми обласна влада покладає надії на інститут Геомеханіки Академії Наук України, наукова школа якого, керована директором інституту, академіком АНУ Анатолієм Булатом, відома далеко за межами України і навіть у США, які є всесвітнім лідером за обсягами видобування шахтного метану.

Як зазначили в прес-службі, на Дніпропетровщині запаси шахтного метану порівнюються з запасами США, де наразі видобувають майже 40 млрд куб. м метану на рік.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», пожежа на шахті «Ювілейна» ВАТ «Павлоградвугілля» у Першотравенську виникла ще 3-го липня у результаті загоряння дерев’яних конструкцій. Усіх 170 людей, які працювали в зміні, коли виникла пожежа, вдалося вивести на поверхню.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте