Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
11:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Перші кроки Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глінки

22 березня 2006 року рішенням Дніпропетровської обласної ради за погодженням Міністерства культури і туризму України та Міністерства освіти і науки України створено Дніпропетровську консерваторію ім. М.Глінки. Відкриття консерваторії було обумовлене потребами дніпропетровського регіону у фахівцях найвищої кваліфікації; в здобуванні талановитою молоддю вищої освіти за місцем проживання; для вирішення проблем кадрового забезпечення щодо мистецьких установ та навчально-музичних закладів.

За порівняно невеликий термін (1,5 місяця) існування консерваторії було проведено велику роботу, а саме: здійснено Державну реєстрацію, складено й затверджено Концепцію освітньої діяльності, затверджено та погоджено з Міністерством освіти і науки України Статут навчального закладу, отримано дозволи на початок робіт у приміщеннях від відповідних органів - державного пожежно-технічного, санітарного нагляду, охорони праці м.Дніпропетровська. Складені освітньо-кваліфікаційні характеристики, освітньо-професійні програми підготовки за напрямом «Мистецтво» зі спеціальності «Музичне мистецтво», навчальні плани, які відбивають поточні зміни в законодавстві, враховуючи наукові доробки, законодавчі та інші нормативні документи. Проведено роботу по оновленню робочих програм, які спрямовані на формування у педагога-музиканта науково-фахових переконань. Тобто були підготовлені всі документи, необхідні для закінчення процесу ліцензування, щодо впровадження освітньої діяльності в сфері вищої освіти.

З відкриттям консерваторії у педагогів з’явилось бажання виявляти не тільки творчий потенціал, але й підвищувати свій кваліфікаційний рівень. Уже сьогодні можна говорити про цілий ряд викладачів, які стали пошукачами у відомих вузах України.

У Дніпропетровській консерваторії проводиться науково-дослідницька робота. Тільки за цей період було видано 2 випуски із серії «Видатні музиканти Дніпропетровщини», 2-й випуск збірки статей «Музикознавча думка Дніпропетровщини» та 2 збірки музичних творів для виконавців-бандуристів.

Студенти консерваторії демонструють великі досягнення у культурному та мистецькому житті України. Вони беруть участь в обласних, міжнародних та всеукраїнських конкурсах. Так, у цей період отримано нагороди на конкурсах: бандуристів ім. В.Кабачка (м. Миргород), виконавців гри на мідних духових інструментах «Полтавська весна», «Нові імена України» (м. Київ), молодих композиторів ім. Л.Ревуцького (м. Чернігів), молодих виконавців ім. В.Старченка (м. Рівне) і т.ін.

За цей час для консерваторії придбано музичні інструменти. Відбулось поповнення бібліотечного фонду новими підручниками та посібниками, закуплено обладнання для комп’ютерного класу, кабінету звукозапису, де студенти мають можливість прослуховувати музику, дивитись відеофільми з найкращими зразками української та зарубіжної культури. Відремонтовано аудиторії та концертні зали.

У великій залі консерваторії з успіхом пройшли Всеукраїнський вокальний конкурс ім. Б.Гмирі, Міжнародний фестиваль ім. Ф.Шопена, численні концерти провідних виконавців України. Проводилися конкурсні змагання для випускників музичних училищ і, як результат, маємо вже достатню кількість абітурієнтів із міст Дніпропетровщини та інших областей України, які виявили бажання навчатись у Дніпропетровській консерваторії ім. М.Глінки.

Вже два роки у Дніпропетровську існує музичний факультет Харківського державного університету мистецтв ім. І.Котляревського, студенти якого прагнуть залишатися у рідному місті, навчатися у Дніпропетровській консерваторії та чекають підтримки з боку облдержадміністрації щодо їх переведення та прискорення процесу ліцензування.

Аріадна ПОСТАВНА, голова Дніпропетровської регіональної організації Національної Спілки композиторів України, заслужений працівник культури України
Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (18.05.06 10:30): Здорово! Я рада за Днепропетровск и музыку!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте