Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
15:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровско-Орельском заповеднике подсчитывают птиц

В Днепровско-Орельском заповеднике подсчитывают птиц

Крайне кропотливой, но необходимой работой по подсчету пернатых в заповеднике занимаются каждую осень.

Разумеется, подсчитать всех птиц заповедника – невозможно. Ведь здесь постоянно живет или гнездится 190 видов пернатых, счет которых в целом идет на десятки, если не сотни тысяч особей.

Здесь каждую осень подсчитывают птиц, оставшихся зимовать на территории заповедника, и выявляют закономерности в их миграции.

Нынешний подсчет уже дал приятные и неожиданные результаты, о чем в группе Днепровско-Орельский заповедник сообщила Екатерина Колесникова:

«Обліки птахів тривають.

Науковий співробітник Олександр Пономаренко разом з інспектором відділу охорони Сергієм Грибанем провели черговий облік птахів за маршрутом устя р. Оріль - о. Кам’янистий - оз. Лопата - оз. Сомівка - оз. Горіхове - оз. Хомутці - оз. Відлога - р. Дніпро - оз. Солоне.

З цікавого, восени цього року передміграційні угруповання птахів є доволі численними, але характер їх перебування на різних частинах території заповідника різний.

На водоймах Таромського уступу угруповання качок та лисок переважно ночують, але не живляться вдень, бо трофічна база цих водойм доволі бідна. В день качки розлітаються навколо території заповідника, а ввечері знову злітаються на ночівлю.

Інша ситуація в Обухівській заплаві. Там качки, лиски, пірникози різних видів, чаплі, баклани та інші навколоводні птахи тримаються весь день, активно годуючись на мілководних частинах плес.

Також слід відзначити доволі велику чисельність (близько двох десятків особин) пірникози малої, занесеної в червоний список тварин нашої області. Раніше цей вид в таких кількостях в заповіднику не траплявся».

Фото – Днепровско-Орельский заповедник.  








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте