Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
09:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Проект дніпровських архітекторів експонується на виставці у Нью-Йорку

Проект дніпровських архітекторів експонується на виставці у Нью-Йорку

Виставка Constructing Hope: Ukraine відкрилася у Центрі архітектури Нью-Йорка.

На ній представлені проекти та об'єкти, які були створені у нашій країні під час Великої війни. Особливе місце на експозиції займає проект тимчасових притулків, розроблений навесні 2022 року архітектурним бюро «Дроздов та партнери».

Його відрізняє не якась вишуканість, а функціональність та можливість швидкої реалізації. Проект присвячений тому, як великий закритий простір (спортивний чи концертний зал) можна максимально швидко переобладнати під багатомісний притулок для біженців. Проект було неодноразово реалізовано на практиці у західних областях України.

Про нього в архітектурному бюро «Дроздів та партнери» розповіли:

«Проєкт тимчасових прихистків, розроблений та реалізований нами спільно з партнерами у перші місяці повномасштабного вторгнення, експонується на виставці Constructing Hope: Ukraine у Центрі архітектури в Нью-Йорку.

Виставка використовує різні методи архітектурної розповіді, щоб висвітлити критичну роль архітектури у створенні колективного опору. Вона ілюструє, як архітектура може сприяти взаємодопомозі та створенню критично важливих мереж підтримки для цілих громад.

Серед робіт, що експонуються на виставці – наш проєкт “Тимчасові прихистки”, який був створений у перші місяці повномасштабного вторгнення, коли Захід України став тимчасовою домівкою та зупинкою на шляху багатьох людей, які рятувалися від війни. Працюючи над цим проєктом, ми поставили головним завданням у стислі терміни створити пакет рішень, які будуть простими та швидкими у монтажі, а також адаптивними. Цей проєкт - це не про новий дім. Це про простір, у якому можна відчути себе в безпеці, та про гуманну приватність, повагу і чутливість один до одного.

Разом з нашими партнерами Replus bureau та Ponomarenko Bureau ми розробили та втіліли проекти центрів для внутрішньо переміщених осіб у Львові. Першочерговим завданням було у стислі терміни створити пакет рішень, які будуть простими та швидкими у монтажі, а також адаптивними.

Ми випробовували різні варіанти конструкцій, а також розробляли варіанти меблів для центрів. Зупинились на рішенні модульних каркасів з картонних труб за проєктом японського архітектора Сігеру Бана. Вони прості у монтажі, їх можна використовувати повторно і віддавати на переробку.

Це не новий дім, але це простір, в якому можна відчути себе в безпеці та заспокоїтись. Це про гуманну приватність, повагу і чутливість одне до одного, яких більшість з нас сьогодні дуже потребує.

Виставка відкрита для відвідування до 3 вересня 2024 року».

Докладніше з проектом можна ознайомитись тут.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті