Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
13:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Аналіз соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини за І квартал 2006 р.

Аналіз соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини за І квартал 2006 р.
Аналіз соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини за І квартал 2006 року свідчить про те, що упродовж січня-березня було забезпечено виконання основних показників програми соціально-економічного та культурного розвитку, збережено темпи зростання доходів населення, зайнятості, виробництва промислової та сільськогосподарської продукції, зовнішньоторговельного обороту, прибутковість переважної більшості галузей економіки.

Так, середня заробітна плата у січні-березні 2006р. перевищила прожитковий мінімум у 2,1 рази і становила 1037 грн. При цьому на ринку праці стабільно підвищується зайнятість населення, створено 18,4 тис. нових робочих місць, що в 1,7 рази перевищує рівень минулого року. Кількість безробітних громадян зменшилась на 20,3%.

Для вирішення проблем найбільш незахищених верств населення продовжується реалізація заходів, передбачених Комплексною програмою Стратегії подолання бідності. В її рамках адресну допомогу отримали 110,9 тис. малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів на суму 58,1 млн. грн.

Щодо економічного розвитку, то прибутково спрацювало 58,8% підприємств області, якими отримано прибуток у сумі майже 1,6 млрд. грн. До бюджетів усіх рівнів мобілізовано податків, зборів та обов’язкових платежів на суму приблизно 2 млрд. грн., що на третину більше, ніж у І кварталі 2005 року. Зросли обсяги виробництва сільськогосподарської продукції (на 12,9%). Увесь комплекс весняно-польових робіт в агроформуваннях проводиться організовано і згідно з робочим планом.

За рахунок усіх джерел фінансування введено в експлуатацію 47,8 тис. кв. м загальної площі житла.

У той же час в області ще залишається незадовільним стан вирішення низки економічних і соціальних проблем. Значною є заборгованість із виплати заробітної плати. За січень-березень борги з неї зменшились лише на 295,8 тис. грн. і склали 65,3 млн. грн.

Залишається не вирішеною проблема розрахунків за електроенергію, спожитий газ. Найнижчий рівень проплати за спожиту електроенергію визначається у містах: Жовті Води (88,9%), Першотравенськ (91,8%), Марганець (92,2%), Синельникове (94,5%), та Верхньодніпровському (84,7%), Юр’ївському (89,1%), Апостолівському (90,3%), Софіївському (90,4%) та ін. районах. Нижчий, ніж по області в цілому, стан розрахунків за спожитий газ у Дніпродзержинську (54,8%), Марганці (83,2%), Новомосковську (82,9%) та Покровському (82,8%), Апостолівському (84,3%), Нікопольському (84,3%) районах.

Зросли також обсяги податкового боргу суб’єктів господарювання області до бюджетів усіх рівнів (на 14,9%) і склали (без урахування боргу підприємств-банкрутів) 319,3 млн.грн.

Це сталося внаслідок того, що органи влади на місцях допускають зволікання з вжиттям ефективних заходів, спрямованих на пожвавлення економічної діяльності та зростання виробництва, подолання збитковості і зміцнення фінансового стану підприємств, погашення заборгованості із заробітної плати, залучення інвестицій, збереження і створення нових робочих місць, підвищення соціальних гарантій найбільш незахищеним верствам населення, поліпшення якості життя.

З метою подолання негативних тенденцій та підвищення на цій основі життєвого рівня населення голова облдержадміністрації Н.Дєєва дала доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, мерам міст та головам райдержадміністрацій покращити свою роботу щодо виконання основних показників програми соціально-економічного та культурного розвитку області і в найкоротші строки досягти позитивних результатів. Підписано також відповідне доручення.
Gorod.dp.ua на Facebook.


koshaka  (17.05.06 10:50): Доярки Павлограда надоили 10 миллионов тонн молока.
Хлеборобы Днепродзержинска собрали 3 миллиона центнера хлеба.
Построен новый завод.
Пятилетка выполняецца за 1 год.

Я уже как-то писал, современные "журнарасты" и "журналяди" продолжают исповедовать совковый тип новостей.

Смешно читать, конечно. Все зашибись, а в окно выглянешь - .....
Ответить | С цитатой
Атилла  (16.05.06 02:42): 2 madvad Я там рядом живу и что? Вы поедьте по области гляньте что там! Город у нас еще богат в отличие от его нищего, но живописного пригорода.... Ответить | С цитатой
madvad  (15.05.06 18:51): Извините, вы наверно где-нибудь на Березинке живете? Вы знаете, даже я бы туда не вышел, даже с закрытыми глазами!!! Ответить | С цитатой
Соня  (15.05.06 17:59): Та что она, реального положения не знает, что ли!?
Ну выйдет, пройдется и даже с открытыми глазами!
И что изменится? Вам буде легче?
Ответить | С цитатой
Ася  (15.05.06 15:28): Всё хорошо прекрасная маркиза..., а дальше согласно текста песни! Бред и маразм, Пусть Н.Деева выйдет из кабинета и пройдётся по городу, только без свиты (и желательно глаза открыть при этом)!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте