Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Паліативна допомога на Дніпропетровщині: що змінилось, та як все відбувається

Паліативна допомога на Дніпропетровщині: що змінилось, та як все відбувається
Наталія Шуліка

Паліативну допомогу в Дніпропетровській області стаціонарно надають 48 медичних закладів, мобільно – 65 установ. Це і онкологічні центри, і дитячі лікарні, і протитуберкульозні. Кількість таких закладів з кожним роком зростає, як і обсяг виділених коштів для них.

Про це Відкритому розповіли начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка та голова Дніпропетровської обласної організації ГО “Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги”, експерт МОЗ України та НСЗУ Юрій Криничний. 30 березня 2023 року було підписано Меморандум про співробітництво між НСЗУ та ГО “Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги”.

“Маємо нагадати пацієнтам, що у рамках паліативної допомоги вони мають право на своєчасне ефективне знеболення, забезпечення лікарськими препаратами відповідно до їх нацпереліку, медичне харчування на стаціонарі, психологічну допомогу, та інше. Що стосується стаціонарної допомоги, то цьогоріч експертами підтримано пропозицію щодо можливості перебування у палаті паліативного відділення рідних та близьких дорослого пацієнта. Раніше це стосувалось лише дітей. Щодо мобільної паліативної допомоги, то бригада лікарів повинна здійснити мінімум чотири виїзди до пацієнта додому та може надавати послуги телекомунікаційним зв’язком, які мають бути доступними у цілодобовому режимі” – розповідає Наталія Шуліка.

З боку НСЗУ буде здійснюватися моніторинг як цільового використання коштів, так і медичного персоналу, щодо якісного надання паліативної допомоги. Це має підвищити якість послуг та відповідальність самих лікарень.


“Нажаль, останнім часом у Дніпрі стає все більше пацієнтів, які потребують паліативної допомоги. Але, кількість лікарів від цього не змінюється. Та хочу акцентувати увагу на тому, що фінансування достатнє, і все лікування, догляд за пацієнтом має здійснюватися безкоштовно. Паліативна допомога повинна надаватись виключно в одно-, чи двомісних палатах, не більше. Ніяких доплат не має бути з боку пацієнтів чи їх рідних. Усі випадки вимагання коштів будуть фіксуватись” – говорить Юрій Криничний.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті