Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
14:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре показали спектакль об ужасах Мариуполя

В Днепре показали спектакль об ужасах Мариуполя

Театр авторской пьесы «Концепция» представил в Днепропетровской областной филармонии имени Когана пронзительный спектакль «Обличчя кольору війна», основанный на реальных событиях в оккупированном рашистами городе.

Этот спектакль основан на реальных историях актеров Мариуполя, выживавших в оккупированном городе-герое. О попытках выжить и заниматься привычными вещами под постоянными обстрелами, без воды, света, газа. О жизни в подвалах домов и постоянных смертях близких… Этот спектакль – о геноциде Мариуполя и Украины, устроенном рашистами.

Художественный руководитель и режиссер театра «Концепция» Алексей Гнатюк говорит об этой работе:

«У виставі ми розповідаємо правду. Те, що ми пережили з 24 лютого до 27 березня. Це документальний спектакль про маріупольців, про наш біль і наші втрати. Історія боротьби українців за своє право жити у вільній і незалежній країні, яку ми обов’язково повинні передати наступним поколінням. Світ має знати та пам’ятати про трагедію Маріуполя, жихливі втрати та пекучий біль, який несе за собою жорстокість російських окупантів».

Премьера спектакля «Обличчя кольору війна» состоялась 28 июля в Киеве, в Театре на Подоле. После этого он с огромным успехом был показан в ряде городов Украины.

Вчера показ спектакля прошел в Днепре.

Вот какими впечатлениями от этой работы поделилась поклонница театрального искусства, жительница Днепра Ирина Галай:

«У Дніпрі відбувся показ вистави, заснованої на документальних подіях - "Обличчя кольору війна" від театру авторської п'єси "Концепція".

Це - переповідь реальних історій маріупольських акторів театру про перебування в окупованому Маріуполі. Світ має знати та пам'ятати про трагедію Маріуполя, жихливі втрати та пекучий біль, який несе за собою жорстокість російських окупантів.

Режисер - Олексій Гнатюк

Пісні - автор та виконавець Микита Леонт'єв

Клавіші - Людмила Гричаненко

Скипка - Андрій Рахманін

Показ вистави проводиться на підтримку культури Маріуполя».

Фото – Ирина Галай. 






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте