Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройшла акція «Годуй птахів правильно!»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі 2 лютого провели соціально-інформативну акцію «Годуй птахів правильно!».

Це – сумісна ініціатива департаменту парків та волонтерів спільноти «Пташина Хата». Як зазначають організатори, захід в першу чергу потрібен для підвищення рівня культури підгодовування диких птахів. У парку Глоби роздали майже 4 кілограми корму.

«Годування повинно бути правильним, адже взимку дикі птахи потребують допомоги людей, тому ми вийшли сьогодні до одного з парків, даємо невеличкий пакетик із зерновими та пояснюємо, наскільки важливо давати крилатим саме такі суміші», – розповіла волонтерка спільноти «Пташина Хата» Наталя Соколова.

Зібрані пакетики для акції призначені для декількох видів пташок.

«Для водоплавних - суміш з пшениці та кукурудзи, для годівниць, які висять на деревцях – це подрібнена пшениця, кукурудза, горішки та насіння соняшника. А от для синичок – насіння соняшника та горішки. Тут немає хліба, адже він дуже небезпечний для всіх пташок, тому закликаю дніпрян не годувати ним крилатих взагалі», – наголосила інженерка садово-паркового господарства КП «Дирекція територій та об’єктів рекреації» Дніпровської міської ради Тетяна Демченко.

Також неможна давати птахам солону чи солодку їжу тощо.

Приєднався до акції пан Анатолій:

«Дуже добре, що проводять подібні акції, адже треба наших диких пташок годувати правильно. Особисто я з дитинства знаю, що треба підгодовувати зерновими, що й роблю узимку, але ж не всі дотримуються таких рекомендацій професіоналів».

Погодувала качок та голубів й дніпрянка Тетяна:

«Дуже добре, що нам розповіли про правильну годівлю крилатих жителів парку. Знайомим та друзям розповідатиму».

Загалом у самому місті живе більше 120 видів пернатих.

«Це качки, горобці, синиці, дрозди, ворони, сороки тощо. Й з дев’ять десятків видів у нас у червоній книзі. Тому щоб зберегти крилатих треба дотримуватись правил годування», – підкреслив начальник відділу природоохоронних заходів управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олексій Міхєєв.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Когда акция  (03.02.22 11:11): Корми правильно людей Відповісти | З цитатою
Никола  (03.02.22 11:11): Ждём статью о том, как правильно кормить бродячих собак Відповісти | З цитатою
обыватель  (03.02.22 01:16): Голубей вообще уничтожать надо, а не кормить. Пользы от них ровно ноль, а вреда - полно.
Желаю всем их кормящим пожить в доме с ними под крышей на чердаке, желательно на верхнем этаже, и прочувствовать все "прелести" подобного соседства и многолетней безуспешной борьбы с ним.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Тю  (02.02.22 21:16): А где продают пшеницу и кукурузу?
В торговых сетях не продаётся и на рынках тоже!
Так где же покупать илистости просто бла бла бла?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
тттт  (02.02.22 18:23): Также нельзя давать птицам соленую пищу...Странно, преимущественно растительноядные птицы вынуждены иногда потреблять соль дополнительно, и соответственно имеют как поведенческие механизмы регуляции количества потребляемой соли, так и физиологические механизмы выведения её излишков. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Панько Казюка - юннат  (02.02.22 16:51): Маленький мальчик птичек кормил , кинул батон и десяток убил . Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті