Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Укрзалізниця показала концепт нового плацкартного вагона, розробленого дніпровським заводом

Укрзалізниця показала концепт нового плацкартного вагона, розробленого дніпровським заводом

АТ «Укрзалізниця» розроблятиме проєкт оновленого плацкартного вагона. Про це 9 листопада в м. Києві під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця» повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. На столичному вокзалі АТ «Укрзалізниця» презентувало концепт капсульного плацкартного вагона.

«У наступному році разом із партнерами плануємо завершити розробку концепту оновленого плацкартного вагона — найважливішого рухомого складу для соціальних залізничних перевезень. Пропоноване сьогодні планування вагона має незвичний вигляд, але й очевидні переваги: у такому вагоні всі пасажири матимуть рівні умови перебування», — повідомив очільник Укрзалізниці.
У вагоні передбачено 52 місця збільшених розмірів (довжина 1920 мм, ширина 710 мм). Завдяки плануванню поличок уздовж вагона усі пасажири мають змогу зручно розміщуватись на поличках у напрямку руху. У пропонованому варіанті планування вагона всі пасажири матимуть рівні умови перебування та однаковий набір функціональних пристроїв: у кожного свій стіл, панель керування освітленням із нічним підсвічуванням, індивідуальним світильником для читання, розеткою з роз’ємом USB. Більше того, кожен пасажир матиме особистий простір — шторки дозволяють відокремити кожне місце у повноцінну «капсулу» для комфортного перебування, що дуже важливо при нічному курсуванні вагона. У перспективі можливе встановлення для кожного пасажира інтерактивної панелі для перегляду важливої інформації та розважальних програм.

Внутрішнє обладнання інтер’єру виконано з урахуванням сучасних вимог до комфортної та безпечної подорожі. Так, використано надійні металеві перегородки каркасного типу та формовані полімерні панелі. Металева стеля у вагоні пожежобезпечна, обладнана вбудованими світлодіодними світильниками.

У подальшому при розробці проєкту на вагони планується встановлення нового сучасного обладнання (система кондиціювання з індивідуальним керуванням, система екологічно чистого туалету, нове електрообладнання, опалення, водопровід, різноманітне сервісне обладнання).

Проєкт оновленого плацкартного вагона підготовлено АТ «ДНІПРОВАГОНРЕМБУД» (АТ «Дніпровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів»).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Serj  (12.11.21 08:48): 52 места ? Судя по макету - не больше ТРЁХ !
Или это места тараканов возить ?
Відповісти | З цитатою
Хмырь  (12.11.21 06:04): Масштабы нашей страны, позволяют вообще отказаться от ночных поездов. Сделайте по факту среднюю скорость пасс. поезда 200-220 км\час. Это не много, относительно. Відповісти | З цитатою
Фух  (11.11.21 19:16): Мне кажется, что это -- ужасно! Відповісти | З цитатою
Это  (11.11.21 19:05): Гипердуп 21 века. Ура. Відповісти | З цитатою
пешеход  (11.11.21 17:07): А что это за обрубок с 3-мя окнами на фото?
Неужели сложно было выложить хотя-бы 3Д макеты?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
727  (11.11.21 16:48): 21 век и вот этот вот ящик???серьёзно??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті