За його словами, моніторинг якості продуктів харчування, що продаються у магазинах міста, який здійснювали епідеміологи, передусім, стосувався морозива, кулінарних виробів, молочних продуктів та продуктів із кремом.
Як стало відомо зі слів посадовця, упродовж минулого року в Дніпропетровську рівень захворюваності населення на особливо гострі кишкові хвороби — дизентерію, сальмонельоз, гастроентероколіти — зріс на 15%.
За оприлюдненими даними, 90% випадків захворюваності викликані «харчовим» фактором, зокрема, на інфікування через вживання м’ясних продуктів припало 34%, на молочні продукти — 22%, на овочі та фрукти — 17%.
«Причиною такої ситуації можуть бути як умови виробництва продуктів харчування, так і порушення при транспортуванні, зберіганні, реалізації», — зауважив санітарний лікар.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
| Новини компаній | |
| Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
| Архів новин | |