Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
12:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадськості презентували регіональний проект «Голос ветерана»

Громадськості презентували  регіональний проект «Голос ветерана»
На Дніпропетровщині близько 25 тисяч розповідей ветеранів про Велику Вітчизняну війну будуть зібрані, записані на відео та об’єднані у потужну базу, яка дозволить майбутнім поколінням вивчати правдиву історію Великої Перемоги нашого народу з перших вуст.

Така мета регіонального проекту «Голос ветерана», яку презентував громадськості голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков на розширеному засіданні Громадської ради при облдержадміністрації. «Голос ветерана» дасть можливість доторкнутися до живого голосу історії тим, у кого через роки, через десятиліття не буде можливості зустрітися з ветеранами особисто. Для них ця віртуальна бібліотека буде безцінним джерелом інформації, емоцій та переживань, що викликають ці спогади.

У Дніпропетровській області наразі проживає 123 тисячі ветеранів Великої Вітчизняної Війни, з яких безпосередніми учасниками бойових дій є близько 25 тисяч ветеранів. У рамках проекту «Голос ветерана» керівник регіону поставив завдання до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників записати спогади щонайменше всіх учасників бойових дій.

«Ми повинні записати спогади ветеранів на відео – нехай навіть найпростіше, аматорське. Просто спогади і розповіді. Без коментарів і оцінок. Просто те, що люди пам'ятають. Просто те, що вони хочуть передати нащадкам. Ці історії ми розмістимо на веб-сайті, де також будуть короткі відомості про ветерана. Це величезна робота. Але я впевнений: нам вона під силу», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Ключову роль у зборі ветеранських історій в рамках проекту повинна відіграти молодь. На Дніпропетровщині будуть сформовані волонтерські групи молодих людей, які відвідуватимуть ветеранів, розмовлятимуть з ними, записуватимуть історії. До роботи будуть залучені патріотичні товариства і клуби, школи та училища, технікуми і ВНЗ.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков наголосив на важливості залучення до цього проекту громадськості.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині для збереження пам’яті про великий подвиг ветеранів цього року пройшла низка грандіозних заходів з резонансом на всю країну – це акція «Безсмертний полк», це марафон «Слава визволителям», який продовжиться до 70-річчя визволення області від фашистських загарбників.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Владимир Т  (14.11.13 09:28): Отличный проект. Тот самый редкий случай когда проект власти вызывает одобрение.
Теперь главное, чтобы это всё не закончилось очередным распилом бюджета с нулевым результатом на выходе.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (11)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті