Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 09 июля 2024
01:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул: В 2015 році Україна стане центром європейського баскетболу

|«« «« »» »»|

Україна перейняла у Словенії естафету проведення Чемпіонату з баскетболу ЄвроБаскет 2015. Цей турнір входить до п'ятірки найбільших спортивних змагань світу та є другим за масштабом спортивним святом у Європі.

Як готується Україна до чемпіонату? Що отримає наша держава від проведення ЄвроБаскету 2015? Про це нам розказав віце-прем'єр-міністр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 Олександр Вілкул.

— Олександре Юрійовичу, у неділю в Словенії Ви прийняли естафету ЄвроБаскету 2015. Яке значення цієї події для України?

— Прийняття естафети ЄвроБаскету 2015 від Словенії - це особлива подія для всієї країни. Ми стали на крок ближче до грандіозного свята спорту, яке станеяскравою сторінкою в історії України - Чемпіонату Європи з баскетболу 2015. Роботи дуже багато. Буде докладено максимум зусиль для того, щоб турнірвідбувся в нашій країні на найвищому рівні. Це дозволить відкрити Україну світу. Розказати про українські традиції та досягнення, показати глядачам таспортсменам нашу гостинність. Підготовка та проведення Чемпіонату дасть потужний поштовх до занять спортом та веденню здорового способу життя.ЄвроБаскет 2015 запам'ятається всім, хто відвідає Україну. Запам’ятається яскравими спортивними досягненнями, відмінними враженнями та високимирезультатами. Кожен гість відчує, що таке свято по-українськи! Зазначу, що основна частина витрат – це державно-приватні інвестиції. Зокрема,багатофункціональні арени та нові термінали в аеропортах планується побудувати за кошти приватного інвестора. Крім спортивної та іміджевої складової зарозрахунками експертів проведення ЄвроБаскету буде економічно вигідним для України.

— Як Україна готується до баскетбольного свята?

— Створюються нові можливості для занять спортом та популяризації здорового способу життя. В шести містах України – Києві, Одесі, Дніпропетровську,Донецьку, Харкові та Львові - з'являться нові мультифункціональні арени світового рівня. Будуть побудовані шість сучасних універсальних тренувальних базв Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Харківській та Львівській областях. Можна буде проводити тренування з багатьох видів спорту, у томучислі, баскетболу, волейболу, міні-футболу. Після закінчення ЄвроБаскету 2015 бази будуть передані дитячо-юнацьким спортивним школам. У Криму,Карпатах і Київській області будуть створені тренувальні комплекси для збірних команд, які приїдуть на турнір. Після ЄвроБаскету 2015 у цих комплексахбудуть тренуватися національні збірні України з різних видів спорту. Наразі значна кількість з них через відсутність належних умов їздять на тренувальнізбори за кордон.

Також, відзначу, що в процесі підготовки – а у нас попереду 2 роки – будуть проводитися змагання по стрітболу, планується розвиток мережі вуличних спортивних майданчиків для гри в баскетбол. Завдяки цьому молодь матиме можливість займатися одним із найвидовищних видів спорту. Це також сприятиме підвищенню інтересу до баскетболу на передодні ЄвроБаскету.

— У чому полягає унікальність мультифункціональних арен?

— Нові мультифункціональні арени – це не просто спортивні об’єкти. Створюється новий кластер вітчизняної економіки. Арени можуть трансформуватися підбудь-які заходи менше ніж за добу. В них можна проводити змагання зі 100 видів спорту, у тому числі, баскетболу, хокею, міні-футболу, тенісу. Крім того,можна організовувати масштабні культурні заходи світового рівня: концерти, шоу-програми та виставки. Це буде принципово новий формат заходів, які насьогоднішній день Україна не може проводити. Відзначу, що нові багатофункціональні арени будуються за рахунок приватних інвесторів, у яких є програмазавантаженості цих об’єктів. З досвіду Європи та Америки в таких аренах можливо проводити до 280 заходів на рік. Арени стануть культурно-спортивнимицентрами європейського рівня в містах, де побудовані. Їх поява дозволить зробити містам ще один крок до справжнього європейського міста.

— Яка соціальна складова підготовки та проведення ЄвроБаскету 2015?

— В усіх об’єктах, які будуватимуться до цього турніру, будуть створені комфортні умови для вільного доступу людей з особливими потребами. МатчіЧемпіонату відвідають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти з обмеженими можливостями. Будеактивізовано волонтерський рух. Це дозволить молодим ініціативним людям взяти безпосередню участь в організації європейського свята першості,працювати в команді професіоналів та проявити себе. Такі заходи підвищують інтерес до європейських цінностей та здорового способу життя. Для жителів та гостей міст, якій приймають турнір будуть створені фан-зони, які працюватимуть протягом всього Чемпіонату. Це буде дуже видовищна і яскрава подія, яка увійде в історію європейського баскетболу та назавжди залишиться у серцях всіх, хто відвідає чи перегляне матчі ЄвроБаскету 2015 в Україні.

— Що ще отримає Україна від Чемпіонату Європи з баскетболу 2015?

— Проведення ЄвроБаскету 2015 дасть новий імпульс розвитку містам, які прийматимуть матчі турніру. Наприклад, Дніпропетровськ і Одеса отримають нові аеропорти – інвестори побудують сучасні термінали, а держава допоможе в створенні нових злітно-посадкових смуг. Позиція Уряду - при будівництвіоб’єктів максимально використовувати продукцію українського виробництва. При підготовці до проведення Чемпіонату буде створено близько 100 тисячнових робочих місць. А для обслуговування та експлуатації нових об’єктів - ще 10 тисяч робочих місць.

Я особисто контролюю та провожу наради щодо будівництва об’єктів у приймаючих містах. Вже закладені капсули на місці будівництва арен в Дніпропетровську, Києві та Харкові.

Відзначу, що проведення спортивних заходів світового рівня є важливим елементом розвитку туризму, що є однією із точок зростання економіки. За три останні роки більше ніж на мільйон збільшилась щорічна кількість туристів в нашу державу. Україна красива країна та відкрита для гостей. Ми демонструємо нашу гостинність та робимо поступові кроки з підвищення сервісу.

— Який Ваш прогноз на ЄвроБаскет 2015?

— Це буде яскрава спортивна подія світового рівня. Цього року ми провели юнацький чемпіонат Європи з баскетболу. ФІБА Європа визнала цей турнірнайкращим за всю історію проведення турніру, а він організовується з 1971 року. Відзначу яскравий результат української збірної на Чемпіонаті Європи збаскетболу 2013 року в Словенії. Наші спортсмени увійшли до шістки найкращих команд Європи. Це найвищий показник за всю історію української збірної.До того максимальне місце було 13-те в далекому 1997 році.

ЄвроБаскет 2015 – це майбутнє і ми впевнено у нього дивимося. Ми віримо в наших спортсменів. За результатами юнацького Чемпіонату Європи з баскетболу в п’ятірку найкращих баскетболістів увійшов українець – Святослав Михайлюк. І завдання Уряду: підтримувати спортсменів та створювати умови для того, щоб молодь займалася спортом та вела здоровий спосіб життя. Цим ми і займаємося. У своїй промові в Любляні я сказав, що Україна чекає на гостей у 2015 році. Ми здивуємо всіх – кожен глядач та спортсмен відчує, що таке справжнє свято по-українськи!

Gorod.dp.ua на Facebook.


без коментариев.  (07.10.13 13:11): Говорящий хомяк и два Удота... Ответить | С цитатой
ГИП  (05.10.13 00:51): Хоть бы кто-нибудь одобрил, они ведь так тщательно приготовильсь к растаскиванию! Ответить | С цитатой
Fidel  (03.10.13 23:25): Одно странно - как это админы допустили написание отзывов про этих упырей? Обычно шо ни стать, так никаких ко ментов не напишешь, а тут прямо аттракцион невиданной щедрости. Грех не воспользоваться - три тщательно проштопаных контрацептива. Ответить | С цитатой
Хомяк повторун  (02.10.13 20:13): На содержание стадиона "Арена-Львов" потребуется около 20 млн грн в год
А во сколько обойдётся это 3убоскальство ?
Ответить | С цитатой
Хомяк повторун  (02.10.13 20:10): От Фифа 2012 еще не отошли Ответить | С цитатой
333  (02.10.13 15:05): 1400 (!!!) рабочих трубного завода, ждущих увольнения, не ждут Эвро-2015, они ждут голодной зимы! Так что здравствуй, Гейропа! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
От нас скрывают ВСЮ правду!  (02.10.13 12:48): В 2015 році Україна стане центром європейського баскетболу.
.
А в 2020 году родиной слонов и столицей Мира.
Ответить | С цитатой
SOKOL  (02.10.13 11:44): Шоб Вам пусто было упыри. Сколько социальных проблем а они евробаскет свой, доживите ещё до 2015 года... Ответить | С цитатой
Порядочный Срна  (02.10.13 00:47): ДнЭупро2012,Баскетбол какой-то...Не серьезно все это..Пусть женщины в него играют...Надо провести Всемирные игры трансвеститов!Все ВАШИ соберутся,еще подтянутся борцы с "антифашизмом".Парни?,парни?-это в ваших силах! Ответить | С цитатой
Интересно  (01.10.13 22:55): Шо повыше будет в росте - Кол Димы или Визг Свинни? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (26)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (18)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (13)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (6)

•  У Дніпрі на Яворницького зіштовхнулись Ford та BMW, машина пошкодила світлофор та ледь не збила перехожу (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  В Україні значно подорожчали генератори: що на це вплинуло (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте