Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Успіх процесу європейської інтеграції залежить від готовності громадян жити по-європейськи

Успіх процесу європейської інтеграції залежить від готовності громадян жити по-європейськи
Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод відвідав XXIII Економічний Форум, який відбувся у польському місті Криниця-Здруй. Форум проводиться з 1990 року і є значущою подією в житті країн Центрально-Східної Європи.

Щорічно форум збирає понад 2 тисячі делегатів з різних країн, зокрема, політиків, представників бізнесу та вчених-економістів. 4 вересня Євген Удод взяв участь у роботі секції «Україна ХХІ століття: між Європою та Євразією» та виступив з доповіддю щодо євромодернізації України.

- Успіх процесу європейської інтеграції залежить від багатьох фундаментальних факторів. Ключова умова – готовність громадян жити по-європейськи, тобто активно впливати на роботу органів місцевого самоврядування, брати участь у виробленні рішень з усіх питань, які вимагають відповіді від місцевих громад. Тому ми сприяємо структуруванню та активізації місцевих громад на Дніпропетровщині та активно працюємо над підвищенням якості органів місцевого самоврядування, - зазначив у своїй доповіді Євген Удод.

Голова обласної ради також повідомив, що в Дніпропетровському регіоні створена працездатна система моніторингу та коригування реалізованих планів розвитку, до якої залучено громадські організації, які виконують функції громадського контролю. Останнім на сьогодні модулем, який створюється в рамках системи сприяння активності громад, є Агентство місцевої демократії на базі співпраці з Асоціацією приватних демократичних агентств ALDA. Його створення дозволить розширити європейське співробітництво громад регіону, забезпечить подальший розвиток громадянського суспільства, рівноправний діалог між громадами та місцевими органами влади і участь всіх соціальних верств населення у прийнятті рішень як на місцевому, так і на регіональному рівнях. Всього у Дніпропетровському регіоні до реалізації проектів місцевого розвитку залучено близько 450 тисяч осіб та успішно реалізовано більше 400 різноманітних проектів.

- Ми переконані, що саме активні та відповідальні громади, керовані ефективними і відповідальними органами місцевої влади будуть здатні до результативної реалізації тих фундаментальних перетворень, які вимагає від України процес її подальшої євроінтеграції, - підкреслив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті