Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
11:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбулася друга міжнародна студентська конференція DIPMUN

Відбулася друга міжнародна студентська конференція DIPMUN
У Дніпропетровську у рамках святкування Дня Європи за підтримки губернатора Олександра Вілкула відбулася друга міжнародна студентська конференція «Модель Організацій Об’єднаних Націй DIPMUN».

Вона проходила з 20 по 22 квітня в Національному гірничому університеті. В урочистому відкритті, яке відбулося в приміщенні Головного управління освіти і науки ОДА взяли участь в.о. начальника ГУОН ОДА Олександр Демчик, ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк, засновники конференції Ксенія Тюхменьова, Євген Федоренко, а також понад 70 осіб студентів-делегатів з різних міст України, Грузії, Румунії, Латвії та Польщі.

«Підтримка молодіжних ініціатив та формування потужного інтелектуального середовища є одним із ключових напрямків реалізації масштабного регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». В області щорічно проводиться понад 300 наукових конференцій, круглих столів, зустрічей та семінарів. І сьогоднішня міжнародна конференція є одним із яскравих прикладів спільної роботи обласної влади та молоді. Упевнений, що плідний діалог та обмін досвідом між учасниками цього заходу сприятимуть появі нових знайомств, ідей і проектів», - зазначив у своїй промові Олександр ДЕМЧИК, в.о. начальника головного управління Освіти і науки ОДА.

Ректор НГУ Геннадій Півняк привітав і подякував учасникам конференції, відмітивши, що активна життєва позиція, яку демонструють делегати конференції - не тільки сприяє розвитку особистості кожного з них, але й створює нові перспективи для всього суспільства.

Співзасновник Моделі ООН DIPMUN Ксенія Тюхменьова у своїй промові зазначила: «Організація Моделі ООН в стінах Національного Гірничого Університету стає традицією нашого міста і об'єднує студентів з різних міст України та інших країн світу. Ми вдячні голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу та офісу ООН в Україні, які всебічно підтримують ініціативи молоді».

Модель ООН – це поєднання наукової конференції та рольової гри, в ході якої імітується робота основних органів Організації Об'єднаних Націй, згідно з її статутом, офіційним нормам і законам діяльності. Кожен учасник конференції виступає в якості делегата від обраної країни, відстоює інтереси своєї держави в рамках обговорюваної теми. Мета дебатів – знайти компромісне рішення для проблем світового масштабу, яке враховуватиме особливості та потреби всіх країн ООН. Обов'язковим є те, що мова спілкування - англійська. На сьогоднішній день більше 400 тис студентів з усього світу беруть участь в подібних Моделях.

Робота конференції проходила в комітетах:

  • Європейська Рада(питання про проблеми національних меншин в ЄС), де розглядалось питання про проблеми національних меншин в ЄС, була запропонована нова концепція діалогу влади з меншинами за допомогою негромадських організацій та Інтернет-ресурсів. Також було запропоновано впроваджувати урядові програми, які б допомагали поверненню представників національних меншин на етнічну Батьківщину;
  • програма ООН з проблем навколишнього середовища, (питання пошуку нових можливостей реалізації енергозберігаючих технологій), де були внесені пропозиції щодо введення пільгових податкових ставок для підприємств, що використовують енергозберігаючі технології, підвищення податків на використання атомної електроенергії і багато інших нових ідей;
  • Економічна і соціальна рада (питання про зниження рівня бідності в рамках Програми ООН «Цілі Розвитку Тисячоліття») - велися гарячі дебати щодо зниження рівня бідності і розроблялися нові схеми постачання продуктів та чистої води у країни третього світу із новим механізмом залучення коштів. Крім того, були запропоновані зміни у сфері освіти, а саме: створення безкоштовних шкіл та курсів для представників найбідніших прошарків суспільства;
  • Рада з прав людини (питання про побудову демократії: виклик авторитарних режимів) - розробляючи рекомендації для країн з авторитарним режимом, закликала до толерантності серед різних верств населення, представила нові комісії по рішенню масових публічних протестів. Було запропоновано створювати при місцевих органах влади спеціальні відділення, які б урегульовували питання щодо масових зборів. Була підкреслена необхідність мінімізувати втручання силових структур під час проведення масових зборів…
Заключним етапом конференції стало підписання резолюції у кожному комітеті та нагородження найкращих спікерів. В подальшому, затверджені резолюції будуть надіслані в представництво ООН в Україні, а згодом, можливо, і в міжнародну організацію.

Довідка:

Модель ООН (MUN) - автентична симуляція роботи головних органів Організації Об’єднаних Націй. Під час роботи конференції кожен учасник стає на місце реального представника країни в ООН, виступаючи за усіма правилами реальної організації від імені вибраної країни. Наприкінці делегати розробляють резолюцію за зразком реальних резолюцій ООН. Модель ООН бере свій початок ще з 1956 р. Сьогодні практично всі провідні ВУЗи Европи та США вважають за честь мати свою модель ООН.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





Юлияя  (26.04.12 16:48): Это отличная идея с проведением студентских конференций Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте