Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
07:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпропетровські довгобуди отримали перспективу бути завершеними

Дніпропетровські довгобуди отримали перспективу бути завершеними
Два найстаріших довгобуди Дніпропетровська — готель Парус та міська Брама, яку ще у сімдесяті роки минулого століття планували побудувати на вулицях Харківській-Глінки-Миронова, — тепер мають реальну перспективу бути завершеними.
У міському архітектурно-планувальному управлінні презентували дві проектні пропозиції, які вже мають своїх замовників й у найближчі роки будуть таки втілені у життя. Які ж архітектурні зміні очікують наше місто у найближчому майбутньому, з'ясовувала Юлія Стасенко.

Рівно тридцять сім років тому архітектор В'ячеслав Товстик уперше представив проект будівництва готелю Парус, якому так і не судилось приймати у власних стінах гостей Дніпропетровська. Сьогодні той же архітектор пропонує вже проект реконструкції «Парусу». За його задумом, готель повинен стати офісно-розважальним комплексом.

Двадцятивосьмиповерховий уже зведений готель з обох боків оточуватимуть сорокап'ятиповерхова будівля для офісів та три вісімнадцятиповерхових корпуси. Весь цей архітектурний ансамбль буде об'єднаний й вміщуватиме паркінг, об'єкти торгівлі, харчування, дозвілля.
На майбутній комплекс і місцева влада, і архітектори, і замовники проекту покладають неабиякі сподівання. Кажуть, за його допомогою Дніпропетровську таки вдасться стати діловою столицею України. У ділову столицю Дніпропетровськ перетворить одна з київських компаній — замовник проекту. Щоправда, коштуватиме це чимало. На зведення кожного квадратного метра піде більше трьох тисяч доларів США, загальна ж площа комплексу — понад двісті тисяч квадратних метрів.

Ще один унікальний проект, який також наблизить наше місто до почесного звання ділової столиці, — «Міська брама». Саме таку назву має проект багатофункціонального комплексу в кварталі, обмеженому вулицями Харківською-Глінки-Миронова. Цей архітектурний ансамбль при в'їзді у центр міста має стратегічне і символічне значення. Він ніби відкриває браму, тобто ворота Дніпропетровська. Цей комплекс буде мати дві функціональні зони — житлову та громадську і надасть городянам близько сімдесяти восьми тисяч квадратних метрів житла. На решті площі розташуються офіси, фітнес-центри, кафе, ресторани, паркінги, поліклініка, магазини та розважальні заклади.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Поклонник  (13.08.07 15:37): Умничка Юля!!!! Ответить | С цитатой
МариЯ  (09.08.06 23:27): Вставай, поднимайся, Днепр с колен!!! Скока можна жить и работать в руинах и курятниках?!? Ответить | С цитатой
МариЯ  (09.08.06 23:25): Да уж, давно бы пора!!! ХХI-й век на дваре, як-нияк, ёли-пали, а не ХIХ-й!!! Прямо аж сердечко радуется :-) за наши новостройки!!! Эй, вставай Ответить | С цитатой
Staf  (04.08.06 11:05): Сорокапятиэтажка-вот это бенч будет, Киев просто отдыхает, зато хоть не стыдно город кому-либо показать, а вот побольше уважения к городу от горожан и мусора не будет! Ответить | С цитатой
Прав--Дин  (03.08.06 01:18): Необходимо срочно строить автомобильный мост с ул.Столярова на левый берег ,со съездом на остров, иначе застрянем в пробках и задохнемся в угарных газах. Ответить | С цитатой
НБ  (02.08.06 11:28): Кстати, на одной из башен Мост-сити-центра вертолетная площадка будет! Ответить | С цитатой
Dank_o  (31.07.06 14:06): Привет Ване, достал всех коллег видно..
Тупостью? Или амбиции остались?
Ответить | С цитатой
xPROmt  (28.07.06 10:14): я думаю многим кто не знает будет интересно какая же фамилия у главного архитектора:) П_и_д_о_р_в_а_н и это не шутка;) Ответить | С цитатой
Сергей :)  (26.07.06 10:59): Интересно, а как же природоохранное законадательство, которое запрещает строительства ближе, чем 100 к реке?
Или накакать на закон это стиль современного управления :0?
Ответить | С цитатой
Юрий  (26.07.06 09:21): Недавно гуляя с друзьями по Киеву узнал интересный факт, оказывается в Украине есть только одна или две пожарные машины достающие максимум до 16 этажа. Как Вы понимаете пожарных вертолетов у нас нет. Вопрос а как, не дай бог, тушить пожар на более высоких этажах? Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте