Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
09:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Держава має створити нову модель соціального захисту населення — заохочувальну — голова «Асоціації аналітиків політики»

Держава має створити нову, заохочувальну, модель соціального захисту населення — це допоможе зробити соціальний захист населення більш ефективним, а використання бюджетних коштів більш контрольованим. Про це заявив голова «Асоціації аналітиків політики» Владислав Романов під час «круглого столу» на тему: «Демократія та формування громадської думки: регіональний аспект», яке відбулося 30 червня у Дніпропетровському прес-клубі реформ.

За словами Владислава Романова, експерти Асоціації відмічають неадекватне реагування влади на очікування та вимоги населення у соціальному захисті громадян. У той же час, влада заявляє і навіть педалює тему соціального захисту громадян, до того ж, вважає її одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Владислав Романов у цьому контексті навів приклад обласної державної адміністрації — коли інвалідам були видані автомобілі, їх було небагато, однак, наразі в черзі стоїть сім тисяч людей, які претендують на те, щоб їм були видані автомобілі.

«Причому я абсолютно не заперечую права тих людей на соціальну підтримку, я просто кажу про факт: якщо ми будемо виголошувати про нові і нові соціальні програми підтримки, то кількість людей, які або бажають, або будуть мати дійсне право (а гірший варіант — будуть створювати умови на таке право), буде тільки збільшуватися», — заявив Владислав Романов.

За його словами, держава має створити модель заохочувальної політики із досить жорстким контролем витрачання бюджетних коштів на соціальну підтримку тим, хто її дійсно потребує. У разі створення такої моделі ефективність соціальної підтримки буде значно більшою, а сумарний ефект більш вагомим.

За словами Владислава Романова, «Асоціація аналітиків політики» існує з 2001 року, і за цей час здійснила низку дослідницьких проектів, метою яких було дослідження політичного процесу, особливостей передвиборчих перегонів, дослідження механізмів та шляхів формування пріоритетних проблем для розвитку територіальних громад.

Протягом виборів 2004 та 2006 року Асоціація проводила низку соціологічних досліджень електоральних настроїв громадян та змін настроїв більш масштабного характеру — змін ціннісних орієнтацій різних соціальних груп населення, базових цінностей суспільства, змін динаміки участі громадськості у прийнятті рішень.

Довідка: Дніпропетровська громадська організація “Асоціація аналітиків політики” (ААП) була зареєстрована 17 вересня 2001 року. Вона об’єднує фахівців у галузі аналізу державної політики, державного управління та суспільно-політичних наук, працівників органів місцевого самоврядування, журналістів, незалежних експертів та консультантів у державних та громадських організаціях.

ААП складається з трьох підрозділів: аналітичних досліджень, соціологічної служби, група моніторингу ЗМІ. Головою організації є Романов Владислав Євгенович, кандидат історичних наук, доцент, депутат Дніпропетровської обласної ради ХХІІІ скликання.

Організація працює у сфері вивчення громадської думки, досліджень процесів становлення та розвитку інститутів громадянського суспільства, узагальнення та аналізу державної політики.
Gorod.dp.ua на Facebook.


koshaka  (05.07.06 09:59): А политики знают, что на них есть аналитики? гы-гы.

Вот исчо одно извращение "украинского" языка:
"У той же час, влада заявляє і навіть педалює тему соціального захисту громадян"

Что такое ПЕДАЛЮЄ ???
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте