Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
11:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Підбито підсумки міського конкурсу "Молодь Дніпропетровська - рідному місту"

Підбито підсумки міського конкурсу
Традиційно у День науки, були підбиті підсумки щорічного міського конкурсу проектів „Молодь Дніпропетровська – рідному місту”. Молоді вчені – автори найкращих робіт, отримали від міського голови Івана Куліченка, який, до речі і був ініціатором впровадження цього конкурсу, гранти у розмірі від 19 до 36 тисяч гривень для реалізацій своїх наукових розробок. Усі вони направлені на реальне вирішення найгостріших проблем нашого міста.

Нагадаймо, що цей конкурс проводиться у Дніпропетровську вже втретє. Його було започатковано у 2004 році, і тоді він не мав аналогів в Україні ні за своїми цілями та завданнями, ні за об”ємами фінансування. Адже раніше молодим вченим вручалися тільки гранти Президента.

Головною метою конкурсу є всебічна і, перш за все, фінансова підтримка наукових та прикладних розробок молодих науковців міста. Для цього кожного року з міського бюджету виділяється 200 тисяч гривень. Протягом трьох років участь у конкурсі прийняло 62 колективи молодих вчених з 15 вищих навчальних закладів. Гранти - кошти на реалізацію проектів отримали 12. Розмір гранту складав від 18.000 до 40.000 тисяч гривень. До речі, усі проекти – переможці, наприклад, 2004 року, успішно реалізуються. Так, на базі міських шкіл № 46, 22, 1 вже працює автоматизована система контролю та управління учбового процесу, яка була розроблена проектом „Електрона школа”.

Цього року у конкурсі „Молодь Дніпропетровська - рідному місту” взяли участь 20 проектів. За рішенням експертної комісії, у склад якої входять провідні науковці регіону, переможцями визнано три. Зокрема, проект Національного гірничого університету (під керівництвом кандидата технічних наук, доцента Судакова А. К.) „Розробка технології та конструкції гідрогеологічних свердловин для локального, альтернативного постачання м. Дніпропетровська”, проект Придніпровського наукового центру Національної академії наук України та Міністерства освіти та наук України (керівник – молодший науковий співробітник Міщенко О. В.) „Розробка та реалізація програм впровадження високих технологій в соціальну сферу міста” та проект Дніпропетровського регіонального інституту державного управління національної академії державного управління при Президентові України (керівник – аспірант Подковенко С. В.) „Проектування моделі міського управління органами самоорганізації населення у м. Дніпропетровську”.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте