Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
11:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбудеться акція «Зупиніть СНІД. Виконайте обіцянку!»

Щорічно, у третю неділю травня, світова громадськість відзначає Всесвітній день пам'яті померлих від СНІДу. Цього року це 21 травня.

Розширення доступу до високоефективної антиретровірусної терапії у країні сприяло зниженню темпів смертності від СНІДу від 55% у 2003 році до 23% у 2005 році та зниження захворюваності на СНІД. Розпочавши терапію, людина повинна приймати ліки протягом всього життя. Але ці надії для багатьох можуть не здійснитися. Під загрозою надання Україні коштів на лікування від найбільшого донора програм протидії епідемії ВІЛ/СНІД – Глобального фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією. У квітні 2006 року Світовий банк призупинив використання позики у розмірі 60 млн. доларів на боротьбу з туберкульозом та СНІД в Україні, оскільки за 2 роки від початку реалізації проекту уряд країни не виконав заходів, запланованих у рамках проекту, використавши лише 2 відсотки кредитних коштів.

21 травня 2006 року Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, спільно з МБФ „Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні” проводить шосту щорічну акцію, присвячену Всесвітньому Дню пам'яті людей, померлих від СНІД під гаслом „Зупиніть СНІД. Виконайте обіцянку!”. Мета акції – не лише вшанувати пам'ять людей, які померли від СНІД, а й привернути увагу суспільства та представників влади до епідемії ВІЛ/СНІД у країні, нагадати про те, що ця проблема стосується кожного, а байдужість до неї може стати причиною смертей ще десятків тисяч людей.

Ця акція охопить 44 міста нашої держави, де відбудеться серія заходів: запуск у небо тисяч білих повітряних кульок, які символізують душі померлих від СНІД людей; прес-конференції в регіонах та містах України, де працюють регіональні представництва, обласні відділення та ініціативні групи Всеукраїнської мережі ЛЖВ; розповсюдження інформаційних матеріалів на вулицях міст; відвідування ВІЛ-позитивних дітей та дітей-сиріт; відвідування пацієнтів стаціонарів СНІД-центрів, зустрічі з лікарями; панахиди; створення та презентації пам'ятних полотен.

У цей день у м. Дніпропетровську в парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка о 14:00 відбудеться молебень, запалення свічок, представлення квилта, звернення представників громадських організацій, лікарів, хвилина мовчання, висадження саджанців, виступ музичного колективу, салют і запуск кульок.

Комунальний заклад „Обласний центр здоров’я”, Регіональний ресурсний центр з проблем ВІЛ/СНІД, ініціативна група Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД пропонують всім небайдужим приєднатися до Всеукраїнської акції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


M@lish  (31.05.06 15:59): Акции по борьбе со СПИДом это конечно хорошо... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте