Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
07:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпропетровщина може стати базовою областю для впровадження системи наведення порядку в житлово-комунальному господарстві

Дніпропетровщина може стати базовою областю для впровадження системи наведення порядку в житлово-комунальному господарстві
Дніпропетровська область може стати базовою для впровадження системи наведення порядку в житлово-комунальному господарстві, подібна можливість сьогодні розглядається Кабінетом Міністрів України. Про це інформагентству “Придніпров’я” повідомив виконуючий обов’язки заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань будівництва та житлово-комунального господарства Леонід Турчин.

Як зазначає Леонід Турчин, особисто він не використовує поняття «реформування житлово-комунального господарства», оскільки перш ніж щось реформувати, у тому числі і ЖКГ, необхідно привести його до більш-менш прийнятного стану.

«Створити систему, коли людина буде знати, за що вона платить гроші», — пояснив Леонід Турчин.

Як зазначив Леонід Турчин, впровадження програми передбачає завершення повної інвентаризації кожного будинку для того, щоб мати чітке уявлення, скільки ресурсу необхідно для їх ремонту. На сьогодні в області цю роботу вже завершено щодо ліфтів. Однак, що стосується проведення повної інвентаризації, то тут, як заявив Леонід Турчин, «ще працювати й працювати». Програма наведення порядку в житлово-комунальному господарстві включає в себе три етапи. За словами Леоніда Турчина, вона не містить ніяких нових ідей, на Дніпропетровщині локальні приклади її впровадження працюють вже декілька років.

Перший етап передбачає впровадження системи управбудів. «І впровадження не добровільне, а обов’язкове, як зробили в Прибалтиці».— наголосив Леонід Турчин.

Другий етап передбачає перехід до товариства співвласників будинків. Леонід Турчин упевнений, що це за умови, якщо управбуд зумів поставити нормальну роботу і жителі йому довіряють, йому вигідніше буде стати юридичною особою.

Третій етап, за словами Леоніда Турчина, це вже перехід до конкуренційних відносин в житлово-комунальній сфері, коли товариство співвласників отримає можливість обирати: з приватним чи комунальним ЖЕКом йому укладати договір на обслуговування. На цьому етапі в будинку повинні бути встановлені всі необхідні лічильники, щоб мешканці знали, скільки вони реально витрачають енергоносіїв. Усі розрахунки з організаціями, що надають послуги будинку, централізовано здійснюватиме товариство співвласників.

Як повідомив Леонід Турчин, протягом двох тижнів цю програму передбачається затвердити на рівні Дніпропетровської облдержадміністрації та передати на узгодження до Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України. Паралельно, як повідомив Леонід Турчин, готується відповідний проект рішення в Кабінеті Міністрів, за умови прийняття якого, Дніпропетровська область може стати «експериментальною площадкою» для відпрацювання цієї програми. Довідка: Станом на жовтень 2005 року в Дніпропетровську діяли 78 будинкових комітетів, які мали статус юридичної особи. Згідно із заявами міського голови Дніпропетровська Івана Куліченко, міська влада підтримує створення в обласному центрі товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів. Водночас, Іван Куліченко зазначив, що вважає за доцільне створення товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів тільки в тих багатоповерхівках, де приватизовано щонайменше 50-60% квартир.
Gorod.dp.ua на Facebook.


kot1066  (16.02.06 17:42): великая вещь - инвентаризация!! столько нового понаходят (из включенного в цену старого) и предложат платить............
очередные экспременты - экскременты!!
Ответить | С цитатой
Борец  (15.02.06 16:58): Господин Турчин много обещает и красиво говорит, однако для того, чтобы добиться установки теплового счетчика в доме построенном славноизвестной фирмой господина Турчина нам понадобилось почти два года и горы писем в различные инстанции , и это притом, что сам счетчик и его установка были оплачены жильцами еще при покупке квартир.Затем в октябре счетчик установили, но не на входе в дом, а в котельной и что он там считает нам доселе неизвестно, как платили от квадратных метров так и платим, а представители хваленого частного ЖЭКа еще и говорят, что по счетчику мы бы платили гораздо больше.(???). Устанавливать поквартирные счетчики не разрешают, хотя для этого есть все технические возможности,но видно это не выгодно сладкоговорящим.А попробуйте добиться документов на придомовую территорию, документов кому переданы и переданы ли вообще сети (электрич. вода и канализация) Так что первый автор прав на 100 %. Ответить | С цитатой
ВАСЯ-слесарь  (15.02.06 16:05): Предвыборное словоблудие Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте