Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
06:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В лесах Днепропетровщины впервые будут садить плодовые деревья

В лесах Днепропетровщины впервые будут садить плодовые деревья

Скоро украшением лесов нашей области станут вишни, абрикосы, сливы, черноплодная рябина и другие плодовые деревья.

Восточный лесной офис, курирующий все леса нашей области, решился на смелый эксперимент. Теперь в наших лесах будут высаживать плантации плодовых деревьев. Для этого идет массовая заготовка семян деревьев, о чем в Восточном лесном офисе рассказали:

«Вперше філія «Східний лісовий офіс» ДП «Ліси України» заготовляє насіння плодових порід.

Одним із найвідповідальніших етапів відновлення лісів є заготівля насіння. Вона триває майже впродовж всього року. І хоча на сьогоднішній день доступ до деяких лісонасінних ділянок обмежено через постійні обстріли та замінування території, проте заготівля насіння відбувається там, де це можливо і безпечно в умовах нашого регіону.

Аби створювати нові насадження та підвищувати їх природню стійкість, працівники лісництв філії розширюють асортимент заготівлі лісового насіння. Цьогоріч, наприклад, через добру врожайність абрикоса звичайного, його заготовили із запасом. Адже це насіння можна зберігати впродовж 2-х років не втрачаючи посівних властивостей.

Загалом із плодових порід з початку року вже заготовлено:

Насіння абрикоса звичайного - 1278 кг,

Вишні звичайної - 269 кг

Сливи розлогої (алича) - 230 кг,

Насіння липи - 16 кг,

Горобини чорноплідної - 7 кг,

Бузини чорної - 15,6 кг,

Сливи колючої (терен) - 22 кг,

Шипшини - 2 кг.

У порівнянні з минулим роком асортимент насіння, яке заготовлюється значно збільшився. У 2023-му кісточкові породи не заготовляли взагалі.

Наразі у філії «Східний лісовий офіс» йде активна заготівля жолудя дуба звичайного та інших листяних порід, це насіння забезпечуватиме потреби підприємства в посадковому матеріалі основних лісоутворюючих порід.

Адже саме завдяки високоякісному насінню, його правильній переробці та зберіганню ми зможемо досягти успіху у нашій основній справі - відтворенні лісів, у тому числі й на територіях, де зараз ведуться бойові дії. І після нашої Перемоги це насіння дасть початок відновленню лісів, знищених через війну».

Кроме эстетического вопроса и разнообразия флоры наших лесов, такой шаг может иметь и экономическое обоснование. Продажа собранного урожая может дать лесхозам дополнительные средства.

А при дальнейших изменениях климата можно перейти к выращиванию и более экзотических плодов – бананов, ананасов, фиников…

Gorod.dp.ua на Facebook.


Перехожий  (26.09.24 15:45): Абрикос то погана ідея, він 3-4 років з 5 буде стояти чорний від моніліозу половину весни і літа. Ответить | С цитатой
norma3  (26.09.24 13:37): Чудова ідея! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте