Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
02:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровські майстри футзалу готуються до дебюту в Екстра-лізі

Дніпровські майстри футзалу готуються до дебюту в Екстра-лізі

У цьому сезоні дніпровська команда футзалу вперше за тривалий час виступить в елітному дивізіоні України.

Дніпровські майстри футзалу готуються до дебюту в Екстра-лізі

У цьому сезоні дніпровська команда футзалу вперше за тривалий час виступить в елітному дивізіоні України. 

А колись саме наші футзалісти були ініціаторами розвитку цього виду спорту в країні. На початку 1990-х років славетна команда «Механізатор» становилась чемпіоном, володарем Кубка України та складала основу збірної команди.

До речі, один з її лідерів Олександр Косенко нині керує збірною України, яка виступає на чемпіонаті світу в Узбекистані.

Головний тренер дніпровської команди «Athletic Futsal» Олександр Кабаненко в інтерв’ю клубній прес-службі розповів про те, як вона готується до дебюту у Еліт-лізі:

- Олександре Анатолійовичу, нещодавно команда провела кілька спарингів у Києві. Як оціните їх підсумки?

- Для нас цей виїзд був дуже корисний, адже ми його розглядали, як один з етапів підготовки до старту чемпіонату. Пограли з хорошими командами: «ХІТ» - чемпіон країни, «Aurora» - фіналіст Кубка. Все це ми розглядали у ракурсі початку чемпіонату і підготовки до сезону. Хотілося побачити якісь награвання, які ми відпрацьовували на тренуваннях, а також подивитися на ті футзальні вимоги, що потрібні на рівні Екстра-лги, адже у нас команда нова, і хлопці тільки притираються один до одного. Тому хотілося, щоб на тлі таких суперників у нас було чітке уявлення над чим треба працювати, куди рухатися, що виправляти і додавати.

- В якому режим зараз триває підготовка команда?

- Спочатку були дворазові тренування – бігали зранку і у вечорі. Хлопці отримували навантаження, готувалися функціонально. Крім того проводилися контрольні матчі, а ще ми беремо участь у Турнірі Нескорених у Львові, де пробилися до основного етапу. По цим матчам і будемо дивитися на команду – як вдаються нові напрацювання, як виглядають нові гравці. Є вже розуміння в плані створення четвірок, зв'язок і взаємодій. Поки що ми хлопців ще тасуємо, пробуємо їх у різних сполученнях, але до початку сезону ми вже будемо розуміти, як саме станемо грати.

- Як проявляють себе новачки?

- Так, команда у нас нова. Деякі хлопці прийшли з першості міста. Намагаємося показати їм усе, щоб вони розуміли, де вони знаходяться та які цілі та завдання будуть у команди. Вони повинні розуміти все це ментально, бути готовими і психологічно, і технічно, тобто в усіх аспектах. Ми висуваємо до них певні вимоги, і вони повинні до себе також ставитися відповідальне, щоб амбіції гравців співпадали з амбіціями керівництва клубу. Постійно налаштовуємо їх на це. Хочеться, щоб цей процес йшов швидше, але ще триває адаптація.

- Крім участі у фінальній частині Кубка Нескорених, які ще плани у команди до старту чемпіонату?

- Там вже залишиться два тижні до початку чемпіонату. Керівництво клубу оголосить про завдання на сезон і будемо намагатися їх виконувати. Хоча у нашому розумінні, ми повинні вигравати у кожному матчі, а там вже і очки прийдуть, і загальний результат буде. Сезон вже покаже, як ми підготувалися і укомплектувалися. Він все розставить по своїх місцях. 

- Слідкуєте за змінами у складі суперників?

- Так, звісно. Але і процес нашої селекції також не зупиняється, адже ми переглядаємо гравців. Ми теж хочемо підсилювати свій склад хорошими виконавцями, хоча зараз робимо акцент у напрямку молоді, оскільки плануємо побудувати команду на перспективу. Вектор розвитку клубу розраховується на довгу дистанцію, тому прагнемо опиратися на молодих виконавців, адже за ними майбутнє. Звісно, що в ідеалі повинен бути сплав досвіду і молоді, але є свої нюанси, які не стосуються футболу – у нас прифронтове місто і далеко не кожен віковий футзаліст погодиться на переїзд до Дніпра. Але все це у нас у процесі роботи. Керівництво клубу на все дає добро і усі заряджені ідеєю добре стартувати . У нас у місті майже 20 років не було футзальної команди в сильнішому дивізіоні чемпіонату України, і у великому футболі зараз взагалі немає професійної команди, тому хочеться у такий важкий час радувати наших дніпровських вболівальників і підіймати їм настрій. 

- Чи все йде за планом, який розрахували на початку підготовки до сезону?

- Так, ми з самого початку розписали план підготовки і все йде так, як і планували. Дякуємо керівництву клубу, адже усе що ми просили і просимо виконується, і я жодного разу не почув слова «ні».

Усі бачать сучасні елементи розвитку футзалу. Ми намагаємося йти в ногу з часом, щось покращувати, щось переймати, дивимося, як це робиться за кордоном або у збірній команді починаючи від тренувального процесу і завершуючи організаційними моментами. Всі ці нюанси намагаємося враховувати і не відставати від сучасного розвитку гри, застосовуючи це у наших реаліях.

- Можна зараз порівняти рівень команди з іншими клубами Екстра-ліги, враховуючи те, що вона новачок?

- Поки що ще зарано робити висновки. Ми проводили тільки контрольні матчі. Так, по спарингах якусь картину можна побачити, але офіційні матчі - це офіційні матчі. Там і психологія включається і інші моменти. Людина на тренуванні може робити фантастичні речі, а в офіційному матчі, коли і відповідальність, і мандраж, і справжня битва за очки, і сильна конкуренція, і інші швидкості…Подивимось. Результати контрольних матчів і Турніру Нескорених показують, що ми рухаємося у вірному напрямку, але звісно, є ще покращувати. Результати у сезоні вже повністю покажуть наш рівень.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте