Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 июля 2024
19:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Художественному музею Днепра передали уникальные картины

Художественному музею Днепра передали уникальные картины

Этот музей продолжает получить удивительные подарки в честь своего 110-летия, которое отмечается в нынешнем году.

Юбилейные торжества состоялись весной, о чем рассказывал Городской сайт.

Но художники и благотворители продолжают пополнять коллекцию нашего музея ценными подарками.

Теперь музей получил в подарок целую серию картин семьи художников Чернявских, выставка которых недавно проходила в музее. Об этом в Днепровском художественном музее рассказали:

«У рік свого 110-річного ювілею Дніпровський художній музей продовжує отримувати цінні дари від знаних майстрів образотворчого мистецтва – друзів нашого закладу.

Цю публікацію з особливою вдячністю присвячуємо відомими українським художникам – Володимиру Чернявському та Костянтину Чернявському, які одними з перших зголосилися долучитися до шляхетної справи – поповнення музейної колекції.

Нагадаємо, що з 26 квітня до 9 червня 2024 року в нашому музеї була представлена виставка мистецьких робіт творчої династії – Георгія, Володимира та Костянтина Чернявських. В експозиції виставки домінував пейзаж у всіх його різновидах, що й не дивно, адже це провідний жанр у творчості всіх трьох представників мистецької родини.

Особливу увагу відвідувачів привертала низка художньо напружених творів, присвячених трагічним подіям, які зараз відбуваються на нашій українській землі. Тож цілком зрозуміло, що краєвиди, сповнені саме такого актуального трагічного змісту, які в жанрі пейзажу узагальнили наслідки воєнних дій, поповнили музейне зібрання після завершення виставкового проєкту «Родина Чернявських».

Колектив Дніпровського художнього музею безмежно вдячний

ВОЛОДИМИРУ ЧЕРНЯВСЬКОМУ – художнику-графіку, архітектору, доктору наук, завідувачу кафедри теорії, історії архітектури та синтезу мистецтв Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури за три акварельні твори, присвячені нашому місту,

та

КОСТЯНТИНУ ЧЕРНЯВСЬКОМУ – художнику-живописцю, голові Національної спілки художників України, заслуженому художнику України, кандидату мистецтвознавства, доценту кафедри графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури за презентовані музею три живописні роботи, які разом складають триптих «Скривавлений Дніпро».

Наголосимо також, що в зібранні Дніпровського художнього музею твори авторів з’явилися вперше.

Сподіваємося на подальшу творчу співпрацю з представниками унікальної творчої династії Чернявських та з нетерпінням чекаємо на реалізацію персональних проєктів художників у залах нашого музею».

Фото – Днепровский художественный музей.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Верховна Рада скасувала перехід на літній час (26)

•  Амурський міст, АНД район та парк Гагаріна: у Дніпрі та області пропонують перейменувати майже 300 топонімів (15)

•  Черговий по місту проінспектував, як усувають наслідки вандалізму у Дніпрі, а також благоустроюють сквер Янгеля та озеленюють парк Шевченка (12)

•  Графіки відключень для Дніпропетровщини переглянуть (11)

•  На Дніпропетровщині приватизують Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (9)

•  Фахівці роз'яснили, чим треба харчуватися в спеку і за хронічної відсутності електрики (8)

•  Рада розгляне законопроєкт про скасування літнього часу (6)

•  Цукерки «Дніпро» почали випускати у Рівненській області (6)

•  Пішохідні зони Дніпра продовжують страждати від злісних порушників правил: в інспекції з паркування нагадали, що чекає на автохамів (5)

•  Чотири пляжі Дніпра отруєні фекальними стоками! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте