Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
05:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

11-річній дівчинці у Дніпрі провели унікальну операцію

11-річній дівчинці у Дніпрі провели унікальну операцію

Складне онкологічне захворювання вимагало проведення найскладнішої операції з пересадки дитині кісткового мозку.

Ще нещодавно 11-річна Юля була активною та спортивною дівчинкою. Але раптово її здоров'я почало стрімко погіршуватися. Обстеження виявило: у Юлі стрімко розвивається онкологічне захворювання.

Про порятунок дитини розповіли у Регіональному медичному центрі родинного здоров'я:

«Чергова успішна трансплантація кісткового мозку: або як маленька пацієнтка Регіонального медичного центру родинного здоров’я перемогла страшну хворобу

Це Юлія, їй всього 11-ть років. Ще рік тому дівчинка вела здорове, активне життя.

«Вона ніколи не хворіла, завжди енергійна, активна дитина. І коли їй вперше стало погано, ми подумали що це - просте отруєння», - розповідає мама дівчинки Тетяна.

Але під час огляду у лікарів причиною різкого погіршення здоров’я виявилось – онкологічне захворювання. Тривалий час маленька Юля знаходилась на лікуванні, поки в один момент у неї не стався рецидив. Після чого командою Центру було прийнято рішення провести високодозовану хіміотерапію з наступним оперативним втручанням та подальшою трансплантацією кістково мозку. Лікуванням дівчинки займались одразу декілька команд спеціалістів: онкологи, гематологи, дитячі хірурги та лікарі – рентгенологи.

«Люди не повинні боятись звертатись до спеціалістів. Ми хочемо змінити відношення людей до онкології. Це лікується і досить успішно. Юля – вже четверта дитина, яку ми змогли врятувати завдяки трансплантації внутрішніх органів», - розповідає медичний директор з педіатрії та онкогематології Наталія Артьомова.

Під час підготовки до операції Юля повинна була довгий час провести в абсолютній ізоляції. Для емоційної, відкритої та комунікабельної дитини – це був справжній виклик. Аби якось підтримати Юлю генеральний директор Регіонального медичного центру родинного здоров’я Олексій Власов зв’язався зі співачкою Наталією Могилевською, яка залюбки погодилась допомогти дівчинці та записала для неї відео-привітання. Це дуже вразило Юлю, додало їй сил та мотивації боротися далі. Аби якось віддячити співачці за турботу маленька пацієнтка у відповідь записала для Наталії відео, в якому вона прочитала свій улюблений вірш про цінність життя. Завдяки постійній медичній та психологічній підтримці лікарів Регіонального медичного центру родинного здоров’я та української зірки - Юля перемогла страшну хворобу та може повернутись до звичайного життя.

Сьогодні спеціально для неї персонал Центру підготував справжнє свято з повітряними кульками, аніматорами та смачним тортом. Це стало традицією для лікарів. Таким чином вони можуть ще раз підтримати своїх пацієнтів, привітати їх з перемогою над хворобою та провести у світле та щасливе, а головне - здорове майбутнє».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті