Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
20:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

С 1 июля в Днепре существенно вырастут цены на заправках

С 1 июля в Днепре существенно вырастут цены на заправках

Ожидается, что цена литра бензина вырастет на полторы гривны, дизельного топлива – на 2, а сжиженный газ – аж на 6 гривен за литр!

И это будет далеко не первое из запланированных правительством Украины подорожаний! До 2028 года ставки акциза на топливо вырастут в 5 раз!

Такие нерадостные перспективы водителям и украинской экономике в целом дает новый законопроект №11256, который зарегистрирован в Кабмине. С этим проектом Закона Украины «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку» можно ознакомиться на сайте Верховной Рады.

Кабмин поясняет необходимость принятия этого закона необходимостью привести законодательство нашей страны в соответствие с законами Евросоюза в части акцизных налогов.

Но «Прямой» со ссылкой на народного депутата Нину Южанину выяснил, что упомянутые в законопроекте вопросы акцизных налогов Евросоюза относятся только к странам, входящих в ЕС:

«Ставки акцизу на пальне до 2028 року зростуть більш як у 5 разів!

Кабмін Шмигаля зареєстрував проєкт №11256, який передбачає підвищення акцизів вже з 1 липня 2024 року.

Це спричинитьзбільшення вартості 1 літра пального на АЗС у другому півріччі 2024 рокуна:

бензин – на1,5 грнабо на 3%;
дизель – на2 грнабо на 3%;
скраплений газ – на6 грнабо на 22%.

Все це зроблено під приводом приведення ставок акцизу на пальне до вимог Директиви ЄС №96/2003, хоча сама директива є обов’язковою виключно для країн — членів ЄС.

До того ж проєкт НЕ враховує інші норми Директиви про право кожної країни встановлювати понижені в десятки разів ставки на дизельне пальне та газ, які використовуються на спеціальному транспорті в аграрній, лісовій, видобувній сферах, залізничному та річковому транспорті чи для опалення та приготуванні їжі.

Цього немає в урядовому проєкті.

І підвищення акцизу прямо спричинитьзбільшення вартості АБСОЛЮТНО всіх товарів наших виробників, втрати ними ринків збуту та заміщення українських товарів імпортними аналогами.

Але цим не переймається уряд.

Знайшлися вже і задоволені урядовим проєктом — це великі нафтотрейдери, які через “власних експертів” вже говорять, що “нічого страшного не відбудеться і не треба робити з цього трагедію”, і що “треба підвищувати до європейського рівня, а не грати в популізм”.

Своїми прибутками в розмірі 10 гривень на 1 літрі вони точно задоволені й не збираються їх зменшувати (це десятки мільярдів гривень на рік).

Ще вранці я сподівалась, що підвищення акцизів на пальне не відбудеться. Моєму розумінню економічної політики такий підхід не відповідає!».

А что по этому поводу думают читатели Городского сайта?

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (21.05.24 18:05): шмыгаляку - на гилляку!! Ответить | С цитатой
manumi  (19.05.24 13:28): Наш уряд - це"уряд". Всім керує єрмак, а шмигаль - воно таке..., ахметовське. Ответить | С цитатой
виталий  (16.05.24 13:14): все о народе думают депутаты-как бы еще ободрать. а мы же не в евросоюзе и акцизы ихние к нам не имеют никакого отношения... Ответить | С цитатой
pensioner  (16.05.24 10:57): Спочатку европейські зарплати та пенсії, а потім - европейські акцизи та ціни! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
горожанин  (16.05.24 10:57): Прочитав эту статью был приятно удивлен. Это наверное первый новостной ресурс, который открыто написал о истинных причинах подорожания топлива и оставил возможность комментировать. Респект вам!
А по новости, так тут все предельно ясно. Команда клоуна ничего не умеет делать и придумывать. Поэтому даже отмазки для широких масс использует те, которые придумали до них попередники.
Но люди ведь не дураки. Никто ни тогда, ни сейчас не поверит в мифические требования ЕС, привести акцизы в этой несчастной стране до их норм.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
гр-н  (16.05.24 10:23): Читачі міського сайту думають, що країні конче потрібні перевибори. Які, на превеликий жаль, зараз провести неможливо Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (7)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте