Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині затримано YouTube-блогера, який співпрацював з окупантами

На Дніпропетровщині  затримано YouTube-блогера, який співпрацював  з окупантами

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли у різних регіонах України.

Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію рф та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах.

Агітаторів затримали у Києві, на Дніпропетровщині, Миколаївщині, Харкові.

Так, на Дніпропетровщині мешканець Синельниківського району співпрацював з командуванням Південного військового округу країни-агресора. Підозрюваний адміністрував проросійську інтернет-спільноту в соцмережі, систематично розміщував публікації, у яких виправдовував збройну агресію рф проти України.

Чоловік заперечував присутність російських військових на території України у 2014 році. Повномасштабне вторгнення представляв як боротьбу з фашизмом, українців і росіян називав «одним народом» та звинувачував українську владу у розв’язанні «внутрішнього громадянського конфлікту».

Крім того, підозрюваний, використовуючи власний акаунт у заборонених соцмережах, неодноразово залишав коментарі під публікаціями проросійських спільнот із закликами «повертати Дніпропетровськ в росію» та «приєднати до росії Донецьку і Луганську області».

У ході обшуку за місцем мешкання підозрюваного було вилучено комп’ютерну техніку і мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Колаборанту повідомили про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті