Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні зростає захворюваність на кашлюк: мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як уберегтися від недуги

В Україні зростає захворюваність на кашлюк: мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як уберегтися від недуги

На Дніпропетровщині кількість хворих на кашлюк збільшується, що свідчить про негативну динаміку.

«Відносно ситуації в Дніпропетровській області, то за минулий рік у нас було зареєстровано по області 11 випадків. За три місяці поточного року у Дніпропетровській області вже зареєстровано 5 лабораторно-підтверджених випадків захворювання кашлюком», – розповіла завідувачка відділення обласного Центру контролю та профілактики хвороб Олена Кузьменко.


Негативна динаміка по країні спостерігається з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів.

За даними центру громадського здоров’я, в Україні зростає захворюваність на кашлюк. У 2022 році зареєстрували 32 випадки. Тоді як у 2023 – вже 707. А цьогоріч за три місяці зафіксували 1 006.

Фахівці пояснюють, що причина такого різкого зросту захворюваності полягає у накопиченні значної кількості нещеплених дітей. Бо саме для них хвороба є вкрай небезпечною. Особливо у перший рік життя.

«Якщо ми подивимося на виконання профілактичних щеплень за попередні роки, які були в 21, 22, 23 роках, то в нас було недовиконання саме рутинної вакцинації на рівні 76-86%», – зазначила Олена Кузьменко.

Кашлюк – це гостре інфекційне захворювання, що перебігає як затяжний бронхіт із тяжкими нападами кашлю. Недуга є вкрай заразною. Фахівці наголошують, що найкращою профілактикою захворювання є щеплення.


«Стосовно профілактики, я хочу сказати, не тільки до кашлюка, а до будь-якого інфекційного захворювання, яке належить до керованих інфекцій – це вакцинація, і всі ці захворювання, кашлюк та інші, до цих захворювань практично не існує специфічного лікування», – підкреслила завідувачка відділу імунопрофілактики обласного Центру контролю та профілактики хвороб Валентина Портних.

Детальніше дивіться в сюжеті Відкритого:

Журналістки: Каріна Зейналова та Оксана Ващенко
Оператори: Юрій Смірнов та Данило Варава

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті