Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
12:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Латвийские партнеры помогут Днепру в реабилитации военных

Латвийские партнеры помогут Днепру в реабилитации военных

Днепровский государственный медицинский университет наладил сотрудничество с Национальным реабилитационным центром Латвии «Vaivari».

Этот латвийский центр был создан в 1992 году. А с 2014 года в нем предоставляются услуги по реабилитации украинских военных и мирных людей, которые пострадали от войны с россией.

Новый этап сотрудничества с этим центром дает программа «Development Cooperation Partnership Program», которую поддерживают США и страны Европы. Она направлена на более масштабную помощь Украине и Днепру в реабилитации пострадавших от Большой войны.

Представители Днепровского медицинского университета побывали в Латвии, рассказав об этом и перспективах программы:

«Співпраця фахівців ДДМУ з Національним реабілітаційним центром Латвії «Vaivari».

В рамках проєкту з обміну досвідом «Впровадження програми реабілітації пацієнтів після ампутації нижніх кінцівок в лікарнях України» відбувся візит представників нашого університету до Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari (Юрмала, Латвія).

НРЦ «Вайварі» був створений 1992 року для надання реабілітаційних послуг для дітей та матерів. Сьогодні тут надають спеціалізовані послуги з медичної реабілітації та соціальної інтеграції пацієнтам, які потребують інтенсивного догляду та підтримки після захворювань, травм та операцій, забезпечуючи комплексну мультидисциплінарну реабілітацію та допомагаючи людям з функціональними обмеженнями відновити незалежність та гідне життя. Медична, технічна та професійна база дозволяє надавати широкий спектр лікувальних послуг. 243 ліжка для пацієнтів та 6 відділень, які спеціалізуються на різних видах реабілітаційних послуг, включаючи неврологію, ортопедію, травматологію, кардіологію, пульмонологію та педіатрію. Мультидисциплінарна команда кожного відділення включає медичних працівників з різних галузей, серед яких лікарі, медичні сестри, фізичні терапевти, ерготерапевти, арттерапевти, логопеди, психологи, соціальні працівники та ін. Комплексний багатопрофільний і водночас індивідуальний підхід до кожного пацієнта забезпечує більш ефективну реабілітацію. Особливістю центру є активне використання робототехніки та інноваційних технологій.

З 2014 року в центрі «Вайварі» надаються послуги з реабілітації українським військовослужбовцям, а також цивільним, постраждалим від війни в Україні.

Тут їм надається допомога при травмах опорно-рухового апарату, ампутації, нерухомості суглобів після поранень та багато іншого. Також українцям допомагають із протезуванням у разі втрати кінцівок. «Vaivari» надає українцям і технічні пристрої. За цей час у Центрі вдалося провести мультидисциплінарну реабілітацію понад 250 пацієнтів. Виготовлені понад 200 технічних засобів, що полегшують щоденне пересування. Дякуємо латвійським партнерам за допомогу в реабілітації українських громадян!

Продовжується співпраця фахівців Національного реабілітаційного центру «Vaivari» з фахівцями Дніпровського регіону з метою розробки та реалізації проєктів, спрямованих на покращення реабілітації в Україні.

Фахівці Дніпровського державного медичного університету щасливі бути частиною цього важливого проєкту».

Фото – Днепровский медицинский университет.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте