Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
22:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Минометчики-«холодноярцы»: своя ноша не тянет

Минометчики-«холодноярцы»: своя ноша не тянет

Для минометчиков 93-й отдельной механизированной бригады «Холодный Яр» тяжесть их груза – на вес золота.

Такой парадокс поясняется просто. Когда ноша велика, это значит, что полный порядок с боекомплектом, который скоро отправится на головы оккупантов.

О буднях минометчиков в 93 бригады «Холодный Яр» рассказали:

«Що найскладніше у роботі мінометника?

«Мабуть, тягати міни, що важать по 10-15 кг», – подумає людина «з вулиці». І помилиться. Бо ця вага для мінометників, даруйте тавтологію, – на вагу золота. Велике щастя – мати цілий пікап мін! Чим більше БК, тим більш захищена піхота. Ворожі штурми мінометники відбивають ще на підступах до позицій. І піхотинцям не доводиться, ризикуючи життям, відстрілюватися самим.

Чим більше мін, тим швидше, у активній роботі, проходять чергування. А от брак боєприпасів, економія та довгі очікування цілей для стрільби навіюють смуток.

Цей розрахунок не сумує. Командир веде до півзруйнованої хати показати свої скарби. «Перепробували різні міни – маємо й українські», – розказує про особливості мін різного виробництва.

На момент зйомки цей мінометний розрахунок захищав Часів Яр від російської окупації і не давав ворогу просунутися вперед. А ще підтримував штурми з нашого боку. Нині мінометники змінили позиції».

Фото 93 бригады «Холодный Яр». 







Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте