Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На жимасиві Перемога знову мітингували захисники природи

На жимасиві Перемога знову мітингували захисники природи

Активісти знову намагаються звернути увагу на знищення дерев у прибережній зоні та прагнуть домогтися створення природного заказника у цьому районі.

Міський сайт неодноразово розповідав про цей рух. Вже більше року жителі Перемоги намагаються досягти створення природного заказника у прибережній зоні масиву, включаючи відому косу.

Новий сплеск обурення та активності у людей викликав нещодавній факт масової вирубки дерев біля яхт-клубу СІЧ. Як ужеповідомляв Міський сайт, комунальники пояснили необхідність таких дій майбутнім ремонтом зливного колектора.

У відповідь пройшов черговий мітинг, про який йогоорганізатори розповіли:

«Дякуємо всім, хто був на зеленці разом із нами!

Які питання ми обговорювали:

Доцільність втручання в зелену зону, а саме буріння колодязя та пробивання підземної траншеї під зеленою зоною для водовідведення нових житлових будинків. Такі роботи, імовірно, передбачають проїзд та перебування техніки на зеленому покрові й неминуче пошкодження коренів дерев.

Створення заказників на косі та узбережжі Дніпра вздовж Перемоги-5, яке підтримало Міндовкілля та Обласна військова адміністрація і яке гальмує міська рада, використовуючи відмовки.

Насправді аргументи міськради не є перепонами для створення заказника. Докладніше тут: https://www.facebook.com/groups/1061219061082989/search/...)

Вимога припинення робіт з так званого поточного ремонту колектору зливової каналізації, бо насправді під виглядом ремонту продовжується діяльність яхт-клубу Січі: змінення ландшафту, вирубка дерев тощо.

Ми знов нагадали про себе й висловили наші меседжі, а саме:

Ми наполягаємо на тому, щоб міськрада працювала в інтересах громади, а не забудовників.

Забудовники отримують будь-які дозволи на свою діяльність. Громаді відмовляють у створенні заказників, яке обгрунтоване вченими й погоджене усіма інстанціями, окрім міськради.

Ми проти будь-якого втручання в зеленку до оголошення заказників. Водовідведення можна провести в обхід зеленки не шкодячи кореневу систему сосон та трав'яний покрів.

Ми проти того, що називають поточним ремонтом колектору, бо під його виглядом продовжується будівельна діяльність, вирубка дерев, ландшафтні роботи без жодної проєктної документації.

Висловили це в тому числі і на банерах.

Сподіваємося, що нас почують і спланують водовідведення іншим шляхом, в обхід нашої зеленки.

Якщо ні – плануватимемо наступні заходи і скликатимемо вас знов».








Gorod.dp.ua на Facebook.


Застройщик  (22.03.24 10:48): Заказник городу не нужен! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
не стыдно, а?  (21.03.24 12:10): Трете нормальные комментарии, раскрывающие аферу с якобы "защитой" земли, но сохраняете комментарии явно проплаченных ботов Відповісти | З цитатою
хахаха  (20.03.24 09:23): почему про Сокол ничего не пишите? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
j 21  (18.03.24 20:10): Еще не стерлось в памяти Межыгирья. Там тоже хозяин думал, что все дается навечно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
.  (18.03.24 14:57): Заказник наоборот зафиксирует территорию в частных руках и ограничит жителей в доступе на территорию. В отличии от природного парка, - единственно отличие которого от заказника - это именно обеспечение свободного доступа людей. Но как раз природный парк этих "активистов" и не интересует - им нужен именно заказник. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
дуже багато  (18.03.24 12:44): неугомонные люди живут на победе Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті