Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
07:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію: що хочуть змінити

Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію: що хочуть змінити

Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроект, спрямований на поліпшення механізмів проведення мобілізації та військового обліку в Україні.

Зазначено, що текст законопроекту та супровідні документи поки не оприлюднені на вебсайті ВР, але у розділі "дати та стан проходження" вказано, що парламент отримав проект і передав його на розгляд керівництву.

Однією з ключових пропозицій уряду є зменшення призовного віку з 27 до 25 років. Також пропонується встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Кабінет міністрів також висунув ініціативу щодо удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

До інших важливих пунктів законопроекту включено:

  • надання можливості військовослужбовцям, яких звільнено з полону, відпочити та пройти відновлення шляхом додаткової відпустки тривалістю 90 календарних днів,
  • виключення строкової військової служби як виду військової служби,
  • встановлення необхідності базової загальновійськової підготовки для громадян віком від 18 до 25 років, що має тривати до 3 місяців.
  • також передбачено базову військову службу за бажанням для тих, хто не пройшов базову загальновійськову підготовку.

У законопроєкті також розглядається питання призову на військову службу протягом двох років громадян, які мають досвід військової служби під час воєнного стану та були звільнені зі служби у запас. Важливим елементом є ініціатива надсилати повістки на електронну адресу громадян через електронний кабінет.

В пояснювальній записці зазначено, що мета законопроекту - створення умов для належного укомплектування бойових підрозділів при можливій збройній агресії проти України.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте