Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
19:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Економіка України демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

За словами Прем'єра, позитивно впливають на економіку державні програми підтримки бізнесу, відбудова інфраструктури, стабільна робота південно-західного експортного логістичного коридору та інші фактори, зокрема свідомість бізнесу.

Українська економіка демонструє позитивні сигнали попри величезний спад на початку великої війни. Вдалося взяти під контроль інфляційні процеси. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

"Попри величезний економічний спад на початку великої війни, зараз економіка демонструє позитивні сигнали. Так, у третьому кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ВВП країни зріс на 9,3%. Це більше, ніж очікувалось", - сказав Шмигаль.

За його словами, позитивно впливають на економіку державні програми підтримки бізнесу, відбудова інфраструктури, стабільна робота південно-західного експортного логістичного коридору та інші фактори, зокрема свідомість бізнесу.

"Нам також вдалося взяти під контроль інфляційні процеси. Порівняно з листопадом минулого року, споживча інфляція склала 5,1%. Це менше, ніж в деяких наших західних сусідів. Вже майже зібрали другий урожай воєнного часу – близько 78 млн тонн. Мінагрополітики прогнозує, що загалом врожай складе 81,3 млн тонн. Тобто на 20% більше, ніж ми очікували під час посівної кампанії", - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що українська економіка демонструє високу адаптивність, що прискорить відновлення та швидше сформує точки зростання на майбутнє.

11 грудня виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України, що відкриває шлях Україні до отримання чергового траншу обсягом майже 900 млн дол.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті