Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міжнародні організації планують втілити пілотний проєкт з відновлення у двох громадах Дніпропетровщини

Міжнародні організації планують втілити пілотний проєкт з відновлення у двох громадах Дніпропетровщини

Попередньо обрали Павлоградську і Апостолівську ТГ.

Найперше, партнери допомагатимуть зі збором даних, створенням локальних планів з відбудови. А вже далі – їх втіленням.

«Війна має катастрофічні гуманітарні наслідки. Російські війська щодня обстрілюють ракетами, артилерією, атакують дронами. Руйнують цивільну, критичну інфраструктуру та будинки мирних мешканців. Вдячні за відчутну підтримку міжнародним партнерам», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Вона додала, що Дніпропетровщина – це східний хаб України. Наразі в області перебуває майже 400 тис переселенців. Втім, будувати соціальне житло потрібно не тільки для ВПО, а й для мешканців вразливих категорій. Крім того, створювати нові робочі місця, відновлювати пошкоджені та знищені лікарні, дитячі садки, школи.

Іноземні партнери завітали в ОВА широкою делегацією із представників різних міжнародних організацій. Серед них, агенції ООН, Міжнародна організація з міграції, Датська рада у справах біженців, Save the Children, ЮНІСЕФ. Аби обговорити довгострокові перспективи співробітництва.

«На попередніх зустрічах з обласною владою Дніпропетровщини ми заклали підґрунтя для співпраці. Тепер же час втілювати конкретні проєкти. Саме тому розпочинаємо цей «пілот». При цьому в жодному разі не припинятимемо інші наші гуманітарні місії», – сказав радник з питань сталих рішень Міжнародної організації з міграції Йоганнес Фромгольт.

Розвитку співпраці з іноземними донорами сприяє Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті