Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
11:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Драміком завершує постановку розумної та тонкої мелодрами

|«« «« »» »»|

23 та 24 вересня Дніпровський академічний театр драми та комедії запрошує на прем'єру мелодрами «Люче та Фелікс: 13 епізодів про кохання».

Це буде перша прем'єра нового 97-го сезону цього театру.

Міський сайт уже розповідав про початок підготовки цієї вистави. Сьогодні журналіст сайту зміг побувати на репетиції та поспілкуватися з головними героями прем'єри.

… Півтора роки в Україні триває Велика війна. У цей час переважна більшість вистав та інших культурних заходів присвячена цій трагічній для кожного українця темі. І ця тенденція, напевно, триватиме ще багато років.

Але, здається, у цьому потоці актуальних, патріотичних і, безумовно, необхідних суспільству робіт глядач особливо чекає на вистави іншої спрямованості. Ті, які могли б допомогти хоч трохи відпочити від вічного стресу та всеосяжної теми війни. Які б допомогли не просто перепочити, а й задуматися про вічні цінності.

Такою виставою, певен, і стане «Люче та Фелікс». Вистава поставлена в досить рідкісному для нашої сцени жанрі мелодрами.

- Роботу над цією виставою за п'єсою литовської драматургині Лаури Черняускайте ми розпочали ще до війни, - зізнався директор – художній керівник Драмікому Сергій Мазаний. – Пані Лаура – сучасна та дуже популярна драматург, лауреат премії Євросоюзу 2009 року. У цій п'єсі вона розкриває надзвичайно актуальну проблему кризисів та розлучень. За півтора року спектакль пережив переосмислення. Подивившись на матеріал новим поглядом, ми зрозуміли, що зараз він особливо актуальний.

Як не дивно, але в перший рік Великої війни Україна переживала сплеск створення нових сімей та народження дітей. Але, як не гірко визнавати, на другий рік війни маятник прогнозовано хитнувся у зворотний бік. Фахівці зазначають, що цього року приблизно на третину зросла кількість розлучень і на стільки зменшилася кількість новонароджених в Україні. Ще більше пар переживають кризу у відносинах.

Нова вистава – якраз про це, про глибинні кризи сім'ї та пошук виходу з них.

- Нам дуже хотілося, щоб у репертуарі з'явилася глибока вистава про кохання та проблеми у почуттях, - каже головний режисер Драмікому Антон Меженін. – Кожна сім'я має свою історію зі злетами та падіннями. Про це і спектакль, у якому багато місць дій, переносів у часі. П'єса написана дуже жваво, як кіносценарій – гадаю, спектакль буде цікавий глядачам усіх поколінь.

Люче та Фелікс – сімейна пара з розряду «протилежності притягуються». Коли проходить ейфорія закоханості та гострих почуттів, різні за характером подружжя часто дивуються одне на одного: і як ми могли полюбити?

Фелікс – типовий приклад чоловіка дуже строгої та замкнутої, «людини в собі».

– Через цю замкнутість йому дуже не вистачає порозуміння з дружиною, що призводить до глибокої кризи у відносинах, – каже виконавець цієї ролі, актор Драмікома Олександр Плахтій. – Ми даємо своє бачення того, як пережити ці проблеми…

Вистава – дуже жива, динамічна. Власне, вона і починається з головної інтриги: Люче йде від Фелікса.

- Моя героїня – дуже чесна та чуттєва, вона хоче емоційної близькості з чоловіком, але не може її отримати, – каже виконавиця ролі Люче актриса Драмікома Вікторія Чепурна. - Усіми силами вона намагається «взяти його за шкірку», розворушити, щоб він розумів її. Що з цього вийде – глядачі побачать самі. Мені здається, вистава вчить глядачів відвертості та відкритості у сімейних стосунках.

Окрім головних героїв, у п'єсі задіяно ще 5 акторів трьох поколінь. Кожен із персонажів вносить особливий фон у переживання головних героїв та їх здатність розв'язати глибокий конфлікт.

Чим все закінчиться, глядачі зможуть побачити самі.

Як визнають Сергій Мазаний та Антон Меженін, їхня головна мрія при роботі над цією виставою – щоб пари закоханих та подружжя після перегляду нової роботи відчули особливі емоції та світло, що йде з душ один одного. І йшли з театру, обнявшись…

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте