Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

НБУ зобов'язав банки реагувати на аномальні операції фізосіб

НБУ зобов'язав банки реагувати на аномальні операції фізосіб

Банки зобов’язані реагувати на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій клієнтів.

Національний банк України запровадив нові вимоги щодо здійснення банками фінансового моніторингу. Зокрема, регулятор зобов'язав банки реагувати на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, яка заявлена клієнтом. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Нововведення сприятимуть підвищенню результативності заходів з фінансового моніторингу та створенню умов для сприяння зниженню ризиків відмивання коштів/фінансуванню тероризму та іншої незаконної діяльності", - пояснили в Нацбанку.

Новими вимогами встановлено обов'язок для банків щодо реагування на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, яка заявлена клієнтом. Така вимога не поширюються на клієнтів - фізичних осіб, які здійснюють звичайні фінансові операції на суми та в обсязі, що мають раціональне обґрунтування.

Доповнено перелік індикаторів підозрілості, що стосуються фінансових операцій клієнта, а саме перевищення більше ніж у два рази на місяць максимальної суми фінансових операцій, заявленої клієнтом до встановлення ділових відносин/оновленої під час його обслуговування, та нетипова активність за рахунками клієнта.

Крім цього, врегульовуються процедури віддаленого встановлення ділових відносин е-резидентами.

##: НБУ
Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (10.09.23 04:15): Пополнить мобильный телефон, собственную карту уже проблема. Те кто перечислял деньги нашли другие способы продолжать это делать. Пока ждали код на Вайбер или сообщение, в другом банкомате человек перечислил 10 человекам деньги. Відповісти | З цитатою
Бл  (08.09.23 10:33): яди народу жить не дают Відповісти | З цитатою
все в тень  (07.09.23 21:49): все в нал, для этого придумано? Відповісти | З цитатою
не понял...  (07.09.23 21:33): человек поместил на счет средства (зарплату, например), снимал по мере необходимости. Что-то на счету оставалось и накапливалось. И вот решил снять. Зачем? - за лечение, например, заплатить. И что? Теперь такая операция будет заблокирована просто потому, что она является "необычной"? Ну извините, что люди болеют не каждый день. И извините, что средства держали в банке, а не в долларе под подушкой
Что происходит? Что это ворьё нового задумало?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті