Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школярів Дніпра та Кам'янського навчають кібер-безпеки

Школярів Дніпра та Кам'янського навчають кібер-безпеки

В наш час дуже важливо розпізнавати фейки, неправдиву інформацію та явний обман шахраїв в інтернеті та соцмережах.

Ці знання є важливими для людей усіх поколінь.

Але особливо актуально навчити кібер-безпеки молодь, яка ще не має достатнього життєвого досвіду.

Спеціальна програма медіаграмотності та кібер-безпеки стартувала у Малій академії наук Дніпра, про що там розповіли:

«Розпочалася літня школа для вихованців Дніпропетровського відділення МАН (учнів 8-11 класів) в рамках міні-проєкту "Медіаграмотність «на ти» – контролюй свій інфопростір UA" в межах гранту: «Медійна програма в Україні». Даний проєкт реалізовується спільно з Академією Української Преси. 

Перші три заняття провів Мерзликін Павло Володимирович – кандидат фізико-математичних наук, доцент, доцент кафедри інформатики та прикладної математики Криворізького державного педагогічного університету. 

Автор має багаторічний досвід викладання основ медіаграмотності та кібербезпеки різним віковим категоріям, брав участь у кількох міжнародних заходах з цієї тематики. У 2021 році авторський курс з кібербезпеки увійшов до Топ-5 найкращих IT курсів, що викладалися в українських університетах за версією компанії SoftServe. Також автор має досвід розробки й проведення літніх шкіл, майстер-класів та інших заходів для дітей шкільного віку в рамках співпраці з Дніпропетровським відділенням МАН.

Сьогодні учні опанували наступні теми: «Безпека мобільних і настільних пристроїв при роботі в інтернеті», «Робота з геоданими», «Аналіз соціальних медіа». Слухачі навчилися основам цифрової гігієни та кібербезпеки при використанні мобільних і настільних пристроїв, дізналися про блокування реклами. Окрім цього учні дізналися про сервіси аналізу геоданих та навчилися використовувати їх на практиці для встановлення місця або часу, де було зроблене фото, а також опанували принципи роботи спеціалізованих сервісів пошуку в соціальних медіа і месенджерах, навчилися використовувати їх на практиці для пошуку людей, висловлювань, аналізу інформаційних трендів тощо.

Бажаємо успіхів вихованцям ДВ МАН у опануванні навичок, які допоможуть їм створенні безпечного інформаційного простору нашої країни».

Аналогічну програму реалізують у місті Кам'янське, про що повідомила викладач Марія Бутиріна:

«Цими днями працюю у Кам’янському, в науковому ліцеї ім.Анатолія Лигуна. Проводжу заняття в літній школі «Медіаосвітні студії: довіряй, але перевіряй!». Опрацьовуємо зі старшокласниками навички з розпізнавання фейків, маніпуляцій та клікабельних заголовків, коригування інформаційних бульбашок, знищення «цифрових слідів». Говоримо про медіа та якості інформації у період війни. Створюємо новини і слогани. Допитливі діти, затишок старого навчального закладу і головне – живе спілкування».

Фото – МАН Дніпра та Марія Бутиріна.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті