Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі почали залучати безробітних до суспільно корисних робіт у соціальній сфері

|«« «« »» »»|

Дніпро долучився до урядової програми «Армія відновлення», в рамках якої люди без роботи ремонтують спецодяг та комплектуючі для ЗСУ, готують їжу для військових та плетуть сітки. У Дніпрі безробітних залучають і до суспільно-корисних робіт в соціальній сфері.

Одна з перших, хто долучився до ініціативи – пані Олена Величко. Вона переселенка з Краматорська. Зараз у Дніпрі допомагає в міському територіальному центрі.

«З початком повномасштабної війни наша родина переїхала до Дніпра. Я звернулася до служби зайнятості, і буквально в перший візит мені запропонували такий вид діяльності, як суспільно важливі роботи. Я погодилась. В мої обов’язки входить обслуговувати підопічних терцентру з числа ВПО - видавати, доставляти обіди. Роботою я задоволена, мені вона близька, адже до цього я займалась волонтерською діяльністю, працювала з людьми», - розповіла Олена Величко, учасниця програми «Армія відновлення».

Учасники програми «Армія відновлення» розподілені між двома закладами міста: Міським центром соціальної допомоги та Дніпровським міським територіальним центром. У міському терцентрі за останній час зросла потреба в робочих руках, адже збільшилась кількість ВПО в Дніпрі.

«Центр зайнятості направив до нас 2 людей в рамках програми «Армія відновлення». Вони задіяні у видачі натуральної допомоги ВПО поважного віку у двох відділах терцентру. Якщо ці люди знайдуть таким чином своє покликання у соціальній роботі, ми обов'язково розглянемо можливість їх подальшого працевлаштування у територіальному центрі», - зазначила Ольга Мешко, директорка "Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)" ДМР.

В Міському центрі соціальної допомоги безробітні надають особам з інвалідністю послуги супроводу при отриманні транспортних послуг "Соціальне таксі". Кожного дня цими послугами користуються близько 10 людей.

«Центр зайнятості направив нам 4-х людей. І зараз в нас з'явилась можливість перевірити, наскільки популярним буде супровід при "Соціальному таксі". Ми подивимось, чи послуги супроводжуючих користуватимуться попитом. І в майбутньому розглянемо можливість ввести їх у постійний штат працівників відділу "Соціальне таксі". Всі шість автомобілів «Соціального таксі» обладнані гідравлічними підйомниками та пандусами», - додав Максим Єрьоменко, директор Міського центру соціальної допомоги.

Безробітні, які долучились до програми «Армія відновлення», не втрачають статус безробітного та отримують гарантії охорони праці та ті, що передбачені соціально-обов’язковим державним страхуванням.

«Дніпро з початку повномасштабного вторгнення став хабом для ВПО, тому велика увага приділяється саме соціальному супроводу та допомозі. Долучитися до програми можуть люди, які не мають обмежень по здоров’ю та є зареєстрованими безробітними. Оплата праці – не менше мінімальної заробітної плати, передбаченої законодавством», - розповіла Людмила Шмідт, директорка Дніпровської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (27.07.23 09:53): За 6700, пусть сами работают. Даже на самое необходимое такой зарплаты не хватит. Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (26.07.23 21:52): А где можно на кухню пристроиться без дозволу ТЦК? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті