Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нацбанк вводить в обіг нову банкноту 1000 гривень

Нацбанк вводить в обіг нову банкноту 1000 гривень
фото bank.gov.ua

Національним банком України в обіг вводяться нові банкноти номіналом 1 000 гривень. Вони перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу, зазначає регулятор.

"У межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 1 000 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот, Національний банк з 20 липня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 1 000 гривень зразка 2019 року – з підписом Голови Національного банку України Андрія Пишного та відображенням на них року випуску. Вони перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України", – йдеться в повідомленні НБУ.

Банкнота 1000 гривень - історія купюри
25 жовтня 2019 року в обіг надійшла банкнота нового найвищого номіналу — 1 000 гривень. На її лицьовій стороні зображено портрет Володимира Вернадського.

В НБУ наголошували, що банкнота має понад 20 елементів захисту, які дозволяють гарантовано підтвердити її достовірність. Вона відрізняється від інших номіналів за розміром та кольором.

У 2021 році НБУ випустив пам’ятну банкнота номіналом 1000 гривень. Вона зроблена за зразком 2019 року, але містить айдентику "30 років Незалежності України".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (17.07.23 12:17): А разве гривны - это деньги? Папірці і не більше. Відповісти | З цитатою
какое нужное решение!  (16.07.23 11:21): ведь нельзя было же использовать купюры с подписью предыдущего главы НБУ - надо срочно поменять за наши деньги дизайн, чтобы кто-то мог потешить своё самолюбие и увековечить свои закарлючки на деньгах Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті