Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
07:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сергій Гордієнко зійшов на Говерлу та встановив новий рекорд України

Сергій Гордієнко зійшов на Говерлу та встановив новий рекорд України

Підкоривши найвищу гору України, мандрівник із Дніпра подолав половину шляху своєї експедиції.

Нагадаємо, що його піший похід «Україна – фортеця європейської свободи» стартував у нашому місті у березні. Його маршрут пролягає з Дніпра до Говерли та назад. По дорозі Сергій Гордієнко робить зупинки в різних містах та селищах нашої країни, розповідаючи про свій досвід походів та про незламну мужність усіх українців.

Вчора Сергій Іванович зійшов на Говерлу, влаштувавши там дуже незвичне дійство.

Докладніше про це він розповів сам:

«СЕРГІЙ ГОРДІЄНКО НА ВЕРШИНІ ГОВЕРЛИ ВСТАНОВИВ НОВИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ!

Як ми вже неодноразово писали, протягом цієї мандрівки Україною Сергій Іванович всюди, де тільки його запрошували, читав благодійні лекції. Що й не дивно – адже ж він не лише всесвітньовідомий мандрівник, а ще й вчений-дослідник, доцент Київського університету туризму, економіки і права. Причому, виступав перед будь-якою аудиторією: чи перед дітьми в маленькій сільській школі, чи перед студентами в урочистих старовинних університетських залах, або в центрі незламності перед згорьованими біженцями, або перед солдатами на узбіччі шосе, де колонна героїв-військовиків зупинилась на короткий відпочинок… 

І от, вже на підході до Говерли, прийшла до нього отака несподівана думка: а що як прочитати лекцію і… на вершині головної гори України?! 

- Ніхто цього не робив там до нас? Ну то й що! Значить, будемо перші! – аж засміявся своїй вигадці Сергій Іванович. – Нам не звикати проторувати нові стежки! В усьому! Дарма – чи це неходжена ще снігова пустеля десь в Антарктиді, чи в педагогічній практиці. Аби була аудиторія, а мої лекційні «конспекти» завжди при мені – у голові (а про унікальну пам’ять С.І. Гордієнка вже давно ходять легенди – прим. автора).

Кинув пан Гордієнко телефонний клич (приєднатися до сходження на Говерлу, та ще й послухати там його розповідь) по своїх давніх друзях, а також по нових – з якими познайомився зараз, долаючи маршрут нинішньої експедиції. 

Першими радо відгукнулися дітлахи і молоді люди: вихованці гуртка військово-патріотичного спрямування «Сармат» Ямпільського міського Будинку дитячо-юнацької творчості, що на Вінниччині (керівник – відомий тренер, заступник голови Вінницької обласної федерації рукопашного бою Федір Михайлович Водянюк), студенти-географи Чернівецького національного університету, а також дорослі – побратими-рухівці, друзі з Українського товариства німців «Відергебурт» та інші.

І от сьогодні, коли Господь подарував хоч пів доби бездощової (правда, натомість з густим туманом), увесь цей гурт – Гордієнко і Ко – благополучно зійшов на вершину Говерли! Де усі, як у винагороду, й прослухали цікавезну, не скучну лекцію-бесіду видатного українського мандрівника-експедиціонера.

До речі, напередодні дізналися про цей неординарний захід і в дирекції Національного проекту «Книга рекордів України».

Зацікавилися. А вчора по обіді – коли незвичайний лектор зі своїми слухачами (найменшому 7 років, а найстаршому – 64) спустилися до базового табору «Заросляк», – зареєстрували цей унікальний факт як рекорд України! З чим ми всі й поздоровляємо і самого Сергія Івановича, і всіх його друзів – що власними руками (а, вірніш, ногами) «написали» нову сторінку історії видатних досягнень нашої Вітчизни».

Фото зі сторінки Сергія Гордієнка. 

і



Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (15.06.23 14:16): Больше рекордов - хороших и разных!!

Я правильно понимаю, что сев играть в шахматы на крыше трамвая, можно претендовать на очередной рекорд?
Ведь никто ещё в шахматы на крыше трамвая не играл?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті