Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
05:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ДрамиКом и Театр Леси Украинки проведут обменные гастроли

|«« «« »» »»|

Вчера Днепровский академический театр драмы и комедии представил уже 8-ю премьеру нынешнего сезона и готовится к гастролям в городе Каменское.

Городской сайт сообщал о подготовке премьеры умной и тонкой комедии «Академия смеха». Она поставлена по пьесе знаменитого японского драматурга Коки Митани, и это было первое обращение Драмикома за его 96-летнюю историю к драматургии Страны Восходящего Солнца.

Результаты оказались блестящими! Переполненный зал, затаив дыхание и сотрясаясь в приступах смеха, следил за ментальным поединком завзятых врагов – Автора пьес и Цензора-самодура, выдвигающего все новые и се более абсурдные требования и пожелания. Их роли великолепно исполнили заслуженные артисты Украины Андрей Мельников и Арсен Босенко. После завершения премьеры благодарные зрители долго не отпускали главных героев премьеры…

Вот какими эмоциями поделился директор – художественный руководитель Драмикома Сергей Мазаный:

«Відбулася крайня прем'єра дуже непростого театрального сезону "Академія сміху"! Я хочу подякувати всій команді ДРАМіКОМУ, режисерці - постановниці Янина Бабченко , художнику Юрий Ларионов , режисерці з пластики Валерії Хижняк, заслуженому артисту України Арсен Босенко та заслуженому артисту України Андрей Мельников !!

Окрема подяка кожному глядачеві і особлива подяка нашим захисникам та захисницям! Слава Україні, Слава ЗСУ, Слава театру!».

А уже 9 июня Драмиком со спектаклем «Спальня Сальвадора» отправится в город Каменское. В свою очередь, днепровские театралы смогут насладиться динамичным спектаклем-детективом Театра имени Леси Украинки города Каменское «Мышеловка. Убийство на Калвер-стрит». Этот спектакль поставлен в нынешнем сезоне по пьесе Агаты Кристи, о его премьере Городской сайт уже рассказывал.

Вот что Городскому сайту о предстоящих обменных гастролях любезно рассказали в Театре имени Леси Украинки города Каменское:

«Обмінні гастролі між театрами — це добра та давня традиція. Цього року «обмінятися» своїми виставами вирішили Дніпровський академічний театр драми та комедії та Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки міста Кам'янського.

Вже 9 червня артисти ДРАМіКОМу зіграють у Кам’янському комедію «Спальня Сальвадора» за п’єсою відомого італійського драматурга і кіносценариста Альдо де Бенедетті «Сублімація кохання».

Натомість творча команда Театру ім. Лесі Українки того ж дня зіграє  на сцені ДРАМіКОМу детектив «Мишоловка. Вбивство на Калвер-Стріт» за легендарною п’єсою Агати Крісті у постановці заслуженого діяча мистецтв України Сергія Чулкова. Ця вистава, прем’єра якої відбулась 11 березня цього року, викликала неабиякий інтерес у театральної публіки Кам’янського. Тож сподіваємось, що й глядачам з Дніпра вона теж сподобається.

«Мишоловка» — одна з найвідоміших п’єс у світі. Можна зазначити, що саме цей твір Агати Крісті став її найуспішнішим комерційним проєктом. Так, вистава «Мишоловка» в театрі лондонського Вест-Енда стала найбільш тривалою у прокаті з усіх вистав у світі: після прем’єри в 1952 році  вона без перерви йде понад 70 років,  відбулося майже 29 тисяч її показів. Лише у Лондоні її переглянули 10 мільйонів людей. Проте в Україні театри не часто звертаються до творчості «королеви детективу», можливо вважаючи цей матеріал надто складним для втілення.  А от у театрі Кам’янського ризикнули й не прогадали – 4 прем’єрні покази цього легендарного детективу пройшли при аншлагах. 

Ті вистави, які ми вже зіграли в Кам'янському, показали, що глядачі мають справжній інтерес до цього жанру, інтерес до автора та інтерес до тієї інтриги, яка закладена в самій п'єсі. Я був приємно здивований, що в нас у місті так багато людей, які знають і читають Агату Крісті. У її творчості, навіть у її «кривавих» детективах, завжди є якась особлива чарівна загадка. Тому що у центрі її творів не схеми, не функції, а люди, їхні долі. Вона вміла на кримінальному факті збудувати долю людей, — зазначає режисер-постановник вистави, заслужений діяч мистецтв України Сергій Анатолійович Чулков.

По сюжету в засніженому приватному пансіоні у передмісті Лондона через непогоду застрягли семеро його мешканців. Раптом у пансіон заявляється сержант поліції та повідомляє, що тут має статися злочин. Хтось із тих, хто перебуває в пансіоні – майбутня жертва, а хтось – убивця… Страх поселяється в готелі… Неприязнь, підозри, ненависть змінюють постояльців, та їхніх господарів!

Оскільки дія у виставі відбувається в середині 50-х років минулого століття, то особливо хотілося б відзначити вдалі атмосферні декорації (художник-постановник – Наталія Худіч). Вони не тільки відразу ж «перенесли» глядачів до класичного англійського будинку, але й завдяки вдало використаним в інтер’єрі кольорам і ламаним лініям візуально збільшили об’єм приміщення.

Проте головною складовою успіху кожної вистави є, безумовно, акторська гра. У «Мишоловці» залучені кращі актори театру Кам’янського, які створили яскраві неординарні образи, кожен з яких привертає увагу глядачів і змушує їх загадуватися над питанням «так може саме це і є вбивця?»

Я не маю жодних претензій до акторів. Усі вони – кожен на своєму місці. Всі вони дуже точно впоралися з поставленим ним завданням, і всі вони дуже точно, з розумінням, відтворюють образи тих персонажів, які були описані Агатою Крісті, — підкреслює Сергій Анатолійович Чулков. — А моє завдання, крім того, щоб добре поставити цю виставу, полягало в тому, щоб глядач до останньої хвилини не розумів – хто є хто, хто з персонажів може виявитись злочинцем. Я особисто дуже люблю детективи. Але коли я іноді дивлюсь по телевізору сьогоднішні детективи, то вже за 3-4 хвилини я розумію, хто вбивця. Тому в цій виставі я постарався зробити так, щоб ніхто з глядачів не здогадався, хто з героїв є злочинцем. На одну із вистав прийшли мої знайомі. Їх було шість осіб і всі вони мали різні версії, хто може виявитися вбивцею.

Дійсно, у цій виставі кожному з персонажів є що приховувати, і кожен мав можливість і мотив скоїти вбивство. По ходу дії жертви стають звинуваченими, а обвинувачі – жертвами. Затамувавши подих глядачі будуть стежити за тонкими психологічними нюансами, насолоджуватися іронією, неперевершеним  стриманим англійським гумором та благородним зовнішнім спокоєм, за яким ховаються гарячі пристрасті. А ще вони стануть свідками кількох злочинів, проте хто ж вбивця дізнаються лише в самому кінці. До речі ім’я злочинця ніколи не згадується у рецензіях і звітах про виставу. Так свого часу забажала сама «королева детективу» Агата Крісті, ця традиція зберігається і зараз.

Тож якщо ви хочете дізнатися, хто ж дійсно скоїв вбивство на Калвер-Стріт, обов’язково приходьте 9 червня о 18:00 до театру ДРАМіКОМ».

Фото – Драмиком (Карен Безводенских) и Театр Леси Украинки города Каменское.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте