Цю страву внесено до списку нематеріальної культурної спадщини України.
Наша країна дуже довго не «патентувала» об'єкти своєї культурної спадщини. Це стосується і кулінарії.
Тепер ці недогляди виправляються. До списку нематеріальної культурної спадщини останнім часом внесено цілу низку продуктів та страв, включаючи борщ, голубці та багато іншого.
У цьому списку тепер є й особлива Авдіївська каша.
Що це за страва? Авдіївська каша готується з рису, яєць, вершкового масла та молока. Традиційно вона є елементом як ритуальної (на поминальних трапезах), так і сімейної кухні. На святкових гуляннях таку кашу подають як десерт. Батьківщиною цього рецепту вважається місто Авдіївка на Донеччині.
Детальніше про Авдіївську кашу можна прочитати тут.
Презентація цієї страви відбулася у Музеї історії міста Кам'янське, в якому проживає багато вимушених переселенців із Авдіївки. Директор музею Наталія Буланова розповіла про це:
«У музеї історії міста Кам'янське відбулася презентація Авдіївської каші, що внесена до Національного реєстру нематеріальної культурної спадщини за участі Авдіївського відділу культури, Авдіївської військової адміністрації та народного музею.Незважаючи на важкі часи, в музеї зібралися мешканці Авдіївки, що знайшли прихисток у Кам'янському чи інших містах України, неначе одна велика родина, що зберігає традицію навіть на інших територіях України».
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |