Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
05:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Лесничие Днепропетровщины восстанавливают леса, уничтоженные оккупантами

Лесничие Днепропетровщины восстанавливают леса, уничтоженные оккупантами

В Лиманском лесхозе разминировано 3 гектара лесов и высажено 9 тысяч молодых саженцев.

Восточный лесной офис базируется в Днепре, но обслуживает огромную территорию Днепропетровской, Запорожской, Донецкой и Луганской областей. Его работникам приходится заниматься не только высадкой молодых деревьев, охраной лесов от пожаров и браконьерства, но и восстанавливать леса, уничтоженные и поврежденные врагами.

О том, какая огромная работа за последнее время была проделана в Лиманском лесхозе, Восточный лесной офис сообщил:

«Східний лісовий офіс об’єднує ліси Дніпропетровщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини. Невдовзі, його частиною стануть лісгоспи з деокупованих територій. Подекуди вже розпочата процедура приєднання.

Проте, лісівники все одно продовжують свою справу з відновлення лісів, що знищені окупантами. Про це розповів директор ДП «Лиманське ЛГ» Олексій Приходько.

Працівники Лиманського лісгоспу заклали 9 тис сіянців на розмінованих 3 га лісу. Лісівники доклали зусиль, щоб відновити ті ліси, що були знищені в наслідок окупації. Таких територій багато, приблизно 6,5 тис га. Територію було пошкоджено в наслідок бойових дій. Частина насаджень не підлягає відновлення, тому їх необхідно буде зрізати та висаджувати нові.

Саме цим наразі в Лиманському лісгоспі й займаються. Тож відновили знищений окупантами ліс, що повністю згорів та був побитий осколками від ворожих снарядів. Туди прилетіло декілька касет від ракет системи залпового вогню, ліс був потрощений вщент. Через це дерева зрізали, підготували ґрунт та висадили новий ліс.

Розмінування лісів – тривалий процес. На жаль, не вистачає саперів. Зараз допомагають спеціалісти Збройних Сил України та ДСНС. Але треба зважати на велику площу лісів, які потребують розмінування. Приблизно 27 тис га лісу Лиманщини забруднено вибухонебезпечними предметами. Ба більше, в першу чергу розміновуються лінії електропередач, інфраструктура, а ліси вже в останню чергу. Такі обставини є додатковим ризиком, адже в пожежонебезпечний період буде складно гасити лісові пожежі. А вогонь буде, оскільки лишається велика кількість прильотів на територію лісу.

Унікальний для регіону насіннєво-селекцій центр в Лиманському ЛГ відкрили у 2021 році та навіть встигли попрацювати декілька тижнів. Однак, через повномасштабне вторгнення, були вимушені вивезти обладнання на інше підприємство в безпечній зоні. Завод займався вирощуванням за сучасними технологіями сіянців із закритою кореневою системою, які швидко проростають, мають гарну приживувальність, покращенні спадкові властивості, краще переносять посухи. Це швецька технологія, найсучасніша з тих, які існують. Зараз намагаються відновити роботу заводу, але ще лишається кілька пошкоджених від вибухів ангарів та територій підприємства. Тож мови про те, що завод зможуть запустити на території Лиманського лісгоспу цьогоріч поки не йде. Але на наступний, є шанс відновити усе, перевезти назад обладнання та запуститися в роботу. Та й надалі відновлювати ліси власним посадковим матеріалом.

Цієї весни висадили сосну звичайну. Найпоширеніша порода для бідних, посушливих ґрунтів. Сіянці взяли з Львівського селекційно-насіннєвого заводу, дякуючи колегам та друзям, що допомогли. Вони виростили ці сіянці з насіння, яке було зібране лиманськими лісівниками в лісах Лиманщини.

Влітку працівники лісгоспу робитимуть все можливе, щоб мінімізувати кількість лісових пожеж, бо соснові ліси в цей період потерпають від загорянь. Тож основна задача – не допустити їх.

Ніхто не застрахований від потрапляння під ворожий обстріл, адже лиманські лісівники перебувають на відстані 7-10 км від лінії зіткнення. Постійні артобстріли, постійні прильоти та ракети втручаються в їхню господарську роботу.

На осінь Лиманщина планує висадити набагато більше. Вже підійде партія їхніх сіянців, що вирощуються у Львові, приблизно 90 тис шт сосни звичайної. Цим зможуть відновити десь 30 га розмінованого лісу».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте