Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
07:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре раскрывают секреты парфюмерной кулинарии

В Днепре раскрывают секреты парфюмерной кулинарии

Миры ароматов и вкусной еды могут быть тесно связаны и подарить неожиданный результат.

«Парфюмерная кулинария» - так называется новый проект основателя Ассоциации рестораторов и отельеров Днепра, известного волонтера Елены Булах. Она убеждена, что между вкусом и ароматом есть прямая связь, которая может давать необычный результат.

В рамках нового проекта его участники открывали секреты проявления ароматов шоколада как в кулинарии, так и в парфюмерии. Об этом Елена Булах рассказала:

«Парфумерна Кулінарія - мій новий творчий проект...

Задумайтесь, як багато кулінарних ароматів нас супроводжують по життю ... З багатьма ми знайомі з дитинства, деякі приходять до нас в різний час нашого життя.

Між смаком та ароматом є прямий зв'язок, який активно використовують парфумери при створенні парфумів.

Креативні директори нішевих брендів випускають колаборації з виробниками прянощів та чаю, творець натуральних ароматів Менді Афтель рекомендує використовувати їстівні спреї Chef`s Essence Flavors, а бармени та міксологи по всьому світу роблять коктейлі за мотивами композицій Givenchy та Penhali.

У людини розвинуто два види нюху: ортоназальне та ретроназальне. Ортоназальне працює із запахами із «зовнішнього світу»: ми задіємо його, коли нюхаємо бузок на вулиці або опускаємо ніс у чашку з щойно приготованою кавою. У цей момент аромати потрапляють у наш нюховий епітелій безпосередньо через ніздрі. Ретро назальний нюх, по суті, є синтезом смаку і запаху.

Парфумерні бренди співпрацюють із виробниками продуктів харчування: випускають лімітовані серії та беруть участь у створенні їстівних спреїв для приготування страв та напоїв. Кондитерським (і не тільки) аромо-дизайном займаються компанії Smith & Sinclair, Amoretti та Lick Me Im Delicious. Яскравий приклад цього року - аромат та свічки A Whiff of Waffle Cone від інді-бренду Imaginary Authors та виробника морозива Salt & Straw.

Компанія з Портленда привернула увагу гастрокритиків незвичайними смаками десертів: крім поєднань «кави та бурбону» або «авокадо та ванілі» можна замовити морозиво зі смаком груші та горгонзоли, полуничного бальзаміку та чорного перцю, маслин та козячого сиру.

Їжу ми пробуємо на смак і вдихаємо її запах, а парфуми лише вдихаємо. З цієї точки зору кухня дозволяє "їсти" аромат.

У своєму проекті" Кулінарна Парфумерія" ми готові розповісти вам, як у останнє десятиліття «одружилися» їжа та парфумерія.

Олена Булах - Громадська організація "Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро" та Тетяна Зозуля – підприємець, знайомили жінок із усіма прекрасними проявами ароматів шоколаду як у кулінарії, так і у парфумерії.

Виготовлення шоколадного медальйону, який потім був покритий приголомшливим харчовим ароматом шоколаду з цирусовими нотками, аромат шоколаду у зразках парфумерних та туалетних вод зробив вечір прекрасним та насиченим».

Проект будет продолжен другими необычными продуктами.

Фото со страницы Елены Булах





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте