Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 21 вересня 2024
01:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині наркоділки налагодили виготовлення «Альфа-PVP» у промислових масштабах на покинутій свинофермі

На Дніпропетровщині наркоділки налагодили виготовлення «Альфа-PVP» у промислових масштабах на покинутій свинофермі

Троє чоловіків орендували приміщення закинутої ферми. Там облаштували сучасну високотехнологічну нарколабораторію, обладнання якої дозволяло виготовляти близько 50 кілограмів психотропної речовини «Альфа-PVP» щомісяця. Під час слідчих дій поліцейські вилучили у наркодилерів заборонених речовин на понад 30 мільйонів гривень.

Припинили злочинну діяльність наркоугруповання в Дніпропетровській та Запорізькій та областях.

Встановлено, що організував наркобізнес 26-річний місцевий мешканець. Він залучив до незаконної діяльності ще двох жителів Дніпропетровщини віком 27 та 35 років. Вони облаштували нарколабораторію з виготовлення «Альфа-PVP» на орендованій закинутій свинофермі у Нікопольському районі. Для цього вони придбали спеціальний промисловий реактор та інше необхідне лабораторне обладнання, яке використовується для синтезу хімічних сполук.

Готову продукцію фігуранти рекламували через дві наркокрамниці в Інтернеті, а збували виключно гуртовими партіями вагою від одного кілограма. Відправляли «товар» поштою по території всієї країни, отримуючи розрахунок у криптовалюті. Такий «бізнес» приносив їм близько 9 мільйонів гривень доходу в місяць.

Правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців провели 14 одночасних санкціонованих обшуків за місцем розташування лабораторії та в помешканнях і автівках фігурантів. Загалом під час слідчих дій вилучено: 35 кг готового «Альфа-PVP», ще 30 літрів психотропу на завершальному етапі синтезу, близько 800 літрів різноманітних прекурсорів, лабораторне обладнання, гроші та два автомобілі, які зловмисники використовували у своїй незаконній діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 30 мільйонів гривень.

Двох членів наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України. Наразі вирішується питання щодо прийняття процесуальних рішень відносно третього члена злочинної групи.

За вчинене зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення строком до 12-ти років із конфіскацією майна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


та вы уже определитесь  (22.03.23 13:36): наркоту изготавливали или психотропные вещества, которые не вызывают привязанности? Или так до сих пор и не поняли чем одно от другого отличается?
Наркота - это никотин, который в сигаретах, или алкоголь - и это всё можно свободно купить. А психотроп - это кофеин, который в кофе или чае.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті