Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
19:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре с аукциона продали флаг, найденный на руинах взорванного рашистами дома

В Днепре с аукциона продали флаг, найденный на руинах взорванного рашистами дома

Флаг купил бизнесмен Павел Лесников, у которого в доме по Набережной Победы, 118 погибли трое друзей.

В Днепре состоялся аукцион благотворительного фонда PEREMOGA. Этот фонд все средства от аукционов использует для покупки самого необходимого для наших военных на Донецком направлении и для приобретения адаптивной одежды для реабилитации раненных.

Как сообщает КУСТ медиа, на аукционе были проданы ряд раритетов. В их числе – пластинка певицы Джамалы с автографом, скульптура днепровского гончара Сергея Горбаня, а также флаг Украины, чудом уцелевший на руинах разрушенного вражеской ракетой дома на жилмассиве Победа:

«Прапор з руїн будинку на Набережній Перемоги,118 розіграли на благодійному аукціоні і продали за 30 000 грн. У Павла Лєснікова, бізнесмена, який його купив, в тому будинку загинули троє друзів. Ми спитали, для чого йому прапор.

"Він символічний і дуже важливий для мене. Я сам жив поряд з місцем трагедії... Але я вважаю, що він повинен бути у музеї, але ніяк у когось вдома. Тому залишу його у музеї благодійного фонду PEREMOGA".

Платівку Джамали з автографом за 25 000 грн купила на благодійному аукціоні у Дніпрі Марина Поляцька, агентка з нерухомості:

"Моя сім'я дуже любить вініл, у нас величезна колекція платівок, збираємо рідкісні екземпляри. Остання пісня JAMALA дуже мене надихає. І кожен ранок, коли їду на роботу в машині, слухаю ці рядки: "Коли закінчаться війни, коли замовкнуть гармати, ми всі на вулицю вийдем і будем разом співати". Хочу, щоб це нарешті з нами сталося".

Том Рейл, технічний директор компанії з розробки програмного забезпечення Adobe, Inc., з Америки прилетів у Дніпро спеціально заради благодійного аукціону. Він купив скульптуру дніпровського гончара Сергія Горбаня за 10 000 доларів.

Компанія Adobe надає українським ГО безкоштовні ліцензії на використання їхнього ПО, наймають на роботу українських біженців. У будинку Тома у Каліфорнії живуть три українських сім’ї.

“Ми розмістимо скульптуру в офісі засновників компанії, де вже є український прапор”, – сказав Том.

Скульптуру розіграли на благодійній гастровечері від БФ "PEREMOGA". Всі гроші фонд використає, аби купити адаптивний одяг для реабілітації військових і закрити інші потреби військових на Донецькому напрямку».

Фото – КУСТ медиа. 




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте