Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
02:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Гитара с петриковской росписью стала сенсацией Guitar Show 2023 в Англии

|«« «« »» »»|

В английском городе Бирмингем проходит главная выставка музыкальной индустрии Великобритании.

В рамках этой грандиозной выставки был представлен благотворительный арт-проект Oberig Ukraine, на котором собирают средства в помощь нашей стране.

Настоящим украшением гитарного шоу стал уникальный инструмент, расписанный мастером петриковской росписи Ольгой Щербиной.

Электрогитара носит символичное название «Червона калина» и после окончания шоу будет подарена легендарному музыканту Дэвиду Гилмору.

Напомним, что Дэвид Гилмор – живая легенда мировой рок-музыки. Он был одним из основателей легендарной группы «Пинк Флойд» и до сих пор остается в ее составе.

В прошлом году после большой паузы Дэвид Гилмор и «Пинк Флойд» вскоре после начала Большой войны вместе с украинским исполнителем Андреем Хлывнюком записали песню «Червона калина», ставшую мировым хитом.

За 2022 год музыканты знаменитой группы собрали в помощь нашей стране более 500 тысяч фунтов стерлингов.

О гитарном шоу в Бирмингеме и его главной сенсации рассказал известный украинский арт-менеджер Александр Цегольник:

«Фантастичний успіх мала презентація благодійного арт-проекту Oberig Ukraine на Guitar Show 2023 у Бірмінгемі – головній події музичної індустрії у Великій Британії. Гітари з України стали справжньою окрасою гітарного шоу та залучили на наш стенд величезну кількість відвідувачів.

Головною перлиною виставки стала гітара "Червона Калина / Red Guieder-Rose", створена майстрами Valiant Guitars зі звукознімачами у кольорах українського прапора, спеціально розробленими для цього проекту всесвітньо відомим виробником звукознімачів для електрогітар – компанією Bare Knuckle Pickups. Гітара, розписана талановитою українською художницею Ольгою Щербиною авторським петриківським орнаментом у тематиці "Червона Калина" – стала символом мужності та незламності українського духу у боротьбі за свободу, гідність та незалежність. Ця гітара буде передана Девіду Гілмору у рамках промо-кампанії проекту Oberig Ukraine.

Ми навіть привернули увагу Лондонської галереї музичних інструментів "Muphoria. The Art of the instrument". Її директор, Том Лоуз, був вражений неперевершеним рівнем майстерності наших арт-гітар та їх автентичним дизайном. Ми отримали пропозицію з організації у найближчий час виставки арт-гітар проекту Oberig Ukraine у Лондоні. Це допоможе ще більше привернути увагу до арт-проекту Oberig Ukraine, організувати низку благодійних аукціонів для допомоги українцям, які постраждали від російського вторгнення.

Забігаючи наперед, можемо вже розповісти і про намічені на квітень 2023 плани великого вояжу Oberig Ukraine по США та його презентацію в Каліфорнії на найбільшій міжнародній події в музичній індустрії – NAMM. У планах подій квітня також презентації у Маямі, Каліфорнії та Нью-Йорку. Детальніше розповімо дещо пізніше, а поки що ми ретельно готуємося до нової та дуже відповідальної місії».

Фото со страницы Александра Цегольника

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте