Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
08:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине создали самые большие в мире усы Кобзаря!

|«« «« »» »»|

9-11 марта в известном Парке Кульбашной (село Войсковое недалеко от Днепра) пройдет перформанс «Страсти по Тарасу».

9 и 10 марта вся Украина отмечает дни Тараса Григорьевича Шевченко. 9 марта 1814 года он родился, 10 марта 1861 – ушел в вечность.

К этим датам необычное действо подготовили в известном ландшафтном Парке Кульбашной, который расположен в селе Войсковое. Об этом удивительном парке и его наградах Городской сайт не раз рассказывал.

С 9 по 11 марта в этом парке пройдет перформанс «Страсти по Тарасу».

Специально к этому творческому действу в парке сделали необычный портал в виде усов Кобзаря. Как считает Светлана Кульбашная, - это самые большие в мире усы Тараса Шевченко.

О программе перформанса создательница парка Светлана Кульбашная сообщает:

«Уявіть собі, що є магічне місце у якому ви можете розмовляти з вищими силами на одній мові, писати записки, якщо так звичніше, і вас почують, вам нададуть допомогу - Перемогу у нашому випадку. Уявіть, що це місце - Україна, вся її теріторія разом з Кримом. Важливим є тільки час.

Цей час називають Тарасові Дні - День народження та День Смерті Тараса Шевченко та день по тому. 9, 10, 11 березня відкривається інформаційний канал, начитаний українцями за майже два сторіччя. Саме у ці Дні люди збираються, щоб згадати Поета, читають вірші, створюючі цей канал, підживлюючі вірою, любов'ю, надіями та повагою.

Тарас Шевченко заповів свою душу Україні.

Дух Тараса, прикутий Заповітом до Долі Батьківщини, досі з нами:

«Як понесе з України
У синєє море
Кров ворожу... отойді я
І лани і гори —
Все покину, і полину
До самого Бога
Молитися... а до того
Я не знаю Бога».

Ці рядки не про зневіру у Бога. Вони про те, що наш Поет з нами до остаточної Перемоги над злом. Про те, що тільки у сім'ї великій, вільній, новій його душу можна бути поминути незлим тихим словом, бо тоді вже вона заспокоїться та полине до Бога.

Надихаюиій перфоманс з елементами бойової магії підготувала група художників-акціоністів Укрмакровсесвіт ТОВ ТГШ на чолі з Дмитром Коломойцевим. Учасники дійства почують історію написання Заповіту, побачать згадане в ньому місце, вкладені у вірш сенси. Будемо читати вірші, згадувати поета. Бажаючі приймуть участь у перфомансі.

Дякуємо Солонянській селішній Раді за сприяння.

Дійство відбудеться у День народження Тараса Шевченка.

А 10 та 11-го березня парк буде відчинено для відвідування, щоб бажаючі могли долучитися до магічних дій задля нашої Перемоги. Запрошуємо, друзі!

Долучитись до хвилі можна у будь-якому місці України. Візьміть аркуш паперу, напишіть на ньому Заповіт. Насипьте на нього склянку солі (символ рідної землі). Загорніть. Станьте над проточною водою (символ Дніпра). Читайте Заповіт та поливайте згорток червоним вином. Коли папір просикнеться вином, жбурніть його у воду. Після цього, звертайтесь до Сил, у які вірите, просіть Перемогу, допомогу у боях, того, що для вас важливо. Ми використовуємо українську сіль.

Вхід вільний.

Поширюйте, хай інші міста приймають участь у хвилі».

Иллюстрации со страницы Светланы Кульбашной

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте