Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
16:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як журналісти Дніпропетровщини протистоять ворогові у Великій війні

|«« «« »» »»|

Багато журналістів уже рік борються зі зброєю в руках, а решта дають відсіч рашистам на інформаційному фронті.

Сьогодні у Дніпропетровській обласній організації Національної Спілки журналістів України відбулася зустріч голови НСЖУ Сергія Томіленка з активом організації, з військовими кореспондентами та журналістами з Харківської та Донецької областей, які живуть та працюють у нашому регіоні.

Рік Великої війни став важким випробуванням для всіх українців – і журналістів у тому числі. Але область залишається форпостом країни і у питанні роботи та взаємодії журналістів, які спільно працюють заради нашої спільної Перемоги.

Як зазначив голова правління Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олексій Ковальчук, наразі організація об'єднує понад 1100 осіб. Не всі вони продовжують працювати за фахом. Адже багато журналістів (Віктор Ожогін, Володимир Земляний та інші) вирушили на фронт давати відсіч ворогам.

Не всі засоби масової інформації регіону пройшли випробування роком Великої війни – закрилася низка газет, сайтів, телеканалів.

- Але ж ніякий ворог нас не задушить! – зазначив Олексій Ковальчук. – Продовжує стабільно працювати більшість ЗМІ області, зокрема 15 газет. За рік журналісти області здійснили низку проектів, пов'язаних із Великою війною. Ми першими намагалися достукатися до свідомості російських журналістів, а коли зрозуміли їхню повну зазомбованість путінським режимом, організували на них кібер-атаку. З літа 2022 року у нас почав працювати Центр журналістської солідарності, який регулярно здійснює актуальні проекти та програми. Через нього пройшло багато журналістів-переселенців, багатьом ми допомогли знайти роботу в нашій області.

У Центрі журналістської солідарності постійно відбуваються тренінги безпеки журналістів, психологічної допомоги та підтримки. До них залучають майбутніх журналістів, які проходять навчання у ДНУ імені Гончара та Митному університеті. Усього пройшло понад 30 заходів, у яких взяло участь 520 осіб. Великі плани на перспективи розвитку такої роботи.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко до зустрічі з журналістським активом зміг на власні очі побачити, як живе Дніпро, побував на місці трагедії на вул. Набережна Перемога і вшанував пам'ять мирних жителів міста, які стали жертвами рашистської агресії.

- Радий бути у незламному Дніпрі, який стійко тримає інформаційний фронт! – зазначив він. – За останній рік НСЖУ працює у режимі пожежної команди, яка зосереджує зусилля для допомоги України на найважливіших напрямках. Такими напрямами є порятунок журналістів та їхніх рідних із зон окупації. Підтримка журналістів, які опинилися через Велику війну без роботи та засобів для існування. На жаль, за рік війни закрилася чи перепрофілювалася третина ЗМІ країни. Завдяки підтримці фонду ЮНЕСКО, 160 журналістів одержують стипендію загальною сумою 3 мільйони гривень. Також важливим напрямком є підтримка ЗМІ на прифронтових та деокупованих територіях, де змогли відновити роботу понад 20 редакцій.

На жаль, за рік Великої війни загинули понад 50 журналістів України.

Важливими напрямками роботи Спілки журналістів є психологічні реабілітаційні програми для постраждалих журналістів та партнерство з ЗСУ для повного висвітлення військових подій у країні. НСЖУ надає технічну підтримку наших захисників.

А ще завдяки підтримці закордонних партнерів НСЖУ зміг підтримати журналістів Дніпра. Сучасні технічні засоби, необхідні для ефективної роботи, були передані низці провідних журналістів Дніпра, Харківської та Донецької областей.

Особливо за роботу під час Великої війни були відзначені Олексій Ковальчук, Віктор Ожогін, військовий кореспондент Роман Чоп, а також творець спортивно-оздоровчого журналістського клубу «Тригол» (який за 30 років своєї роботи організував понад 1000 змагань) Володимир Сорока.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте